Dnes je saturday, 11. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: Na BiGy Festu vystoupí i Tonya Graves

17.6.2016 4:22 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION – Ani o nadcházejícím víkendu nebude nouze o zajímavé akce. V Letovicích se odehraje již pátý ročník festivalu BiGy Fest, v Boskovicích připravili výlet pro milovníky cyklistiky, do Blanska se sjedou majitelé Škodovek z celé republiky...  Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: Na BiGy Festu vystoupí i Tonya Graves
Tonya Graves. Zdroj Facebook

Improvizační zápas v Boskovicích

pátek 17. června – Kino Panorama v Boskovicích

V pátek proběhne v boskovickém kině Panorama další z improvizačních zápasů. Tentokrát Lísky vs. Olivy. Jak uvádějí pořadatelé, improvizační zápas proběhne podle pravidel improvizační ligy aneb divadlo na hokeji, hokej na divadle. Začátek akce je v 19.30 hodin.


BiGy Fest 2016 v Letovicích

sobota 18. června – Zámek v Letovicích

V sobotu se od 15 hodin na letovickém zámku uskuteční 5. ročník multižánrového festivalu BiGy Fest Letovice. Konat se bude v areálu jízdárny a nádvoří. Moderuje Ester Janečková. V hudebním programu vystoupí Tonya Graves, Smile Back, Paleta Band, Šnek a spol., Bára Zmeková, Kupodivu, Petr, Veronica a Santiago Vítovi, Fehero Rocher, VOILA, The High Corporation, Duo Devils.

„Těšit se můžete i na další aktivity - přednášku známého katolického kněze Marka Orko Váchy, kreativní kadeřnictví, dětský koutek, fotbálek, keramickou dílnu, workshop "Já a moje předsudky", skákací hrad, psí prezentaci aj.,“ zvou pořadatelé.


11. Škoda sraz Moravský kras 2016

sobota 18. června – Náměstí Republiky v Blansku

Náměstí Republiky v Blansku obsadí v sobotu od 14 hodin 11. Škoda sraz Moravský kras 2016 - již tradiční akce pro motoristy z celé ČR. Nedočkavci mohou přijet již v pátek od 18 hodin na speciální noční soutěž. Sraz pak pokračuje od soboty ráno až do večera. Během sobotního dne proběhne od 14 hodin exhibice aut v centru města (parkoviště u bývalého hotelu Dukla).

Více informací o srazu zde.


Pěvecký sbor Janáček bude slavit

sobota 18. června – Sokolovna v Boskovicích

V sobotu od 17 hodin proběhnou v boskovické sokolovně oslavy sedmdesátého výročí. V programu bude účinkovat Smíšený pěvecký sbor Janáček, který řídí František Ostrý a jako hosté vystoupí pěvecké sbory Nota a Lumír.


Cyklisté se vydají na výlet

neděle 19. června – Masarykovo náměstí v Boskovicích

Místní akční skupina Boskovicko Plus připravila na neděli pro milovníky cyklistiky Cyklovýlet MASka jede. Start se odehraje na boskovickém Masarykově náměstí v 9 hodin, rezentace začne o půl hodiny dříve. Trasa výletu je dlouhá pětatřicet kilometrů a vede z Boskovic přes Hrádkov, Velenov, Suchý, Benešov, Kořenec a Vratíkov zpět do Boskovic.

„Na startu budou registrovaným účastníkům předány startovací balíčky. Drobné občerstvení na trase bude zajištěno. Na jednotlivých stanovištích po trase bude účastníkům potvrzováno jejich projetí razítkem, listy s razítky všech stanovišť budou následně slosovány v tombole o ceny. Pro účast na cyklovýletu doporučujeme horské kolo a cyklistickou přilbu,“ zvou pořadatelé.


Víkendový kurz první pomoci

sobota 18. a neděle 19. června – ZŠ T. G. M. v Blansku

Jak správně poskytnout první pomoc se mohou děti i dospělí dozvědět o víkendu v blanenské Základní škole T. G. Masaryka. V sobotu i v neděli tam totiž vždy od 9 do 16 hodin probíhá Víkendový kurz první pomoci. Je určen pro děti od patnácti let a dospělé. Příchozí se naučí, jak poskytnout první pomoc osobě v ohrožení života. 

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509