Dnes je saturday, 11. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: Na lysickém zámku se odehraje rytířský turnaj

23.6.2016 15:22 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION – Rytířský turnaj a koncert Jaroslava Uhlíře v Lysicích, soutěž mladých rybářů v Olešnici nebo oslavy fotbalistů v Lipovci – to je jen část akcí, které se odehrají o nadcházejícím víkendu.  Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: Na lysickém zámku se odehraje rytířský turnaj
Rytířský turnaj v Lysicích. Foto Státní zámek Lysice

Fotbalisté v Lipovci budou slavit

sobota 25. a neděle 26. června – Lipovec

V Lipovci budou o víkendu slavit sedmdesát let od založení tamního fotbalového oddílu. Připraven je bohatý doprovodný program. Program sobota – 9 hodin turnaj starší přípravky za účasti čtyř týmů a to domácí tým Lipovce, Jedovnic, Ráječka a Doubravice, 10 až 18 hodin objekt sokolovny výstava uspořádaná k 70. výročí založení kopané v Lipovci zaměřená k nahlédnutí kronik, fotografií, sportovních článků a sportovního vybavení vč. fotbalové výzdoby – občerstvení zajištěno po celou dobu výstavy, 14 hodin turnaj mladších žáků za účasti čtyř týmů a to domácí tým Lipovce, Adamova, Sloupu a Jedovnic. Po celou dobu turnajů bude probíhat doprovodný program (skákací hrad, jízda na koloběžkách). 20.30 hodin taneční zábava k poslechu a tanci bude hrát osvědčená hudební skupina ARCUS. Program neděle – 10 až 16 hodin objekt sokolovny výstava uspořádaná k 70. výročí založení kopané v Lipovci zaměřená k nahlédnutí kronik, fotografií, sportovních článků a sportovního vybavení vč. fotbalové výzdoby – občerstvení zajištěno po celou dobu výstavy, 14 hodin utkání starých pánů Lipovec-Kotvrdovice, 16.30 hodin vyvrcholení oslav v podobě exhibičního zápasu domácího týmu mužů proti bývalým hráčů Zbrojovky Brno v sestavě s nestárnoucím bavičem a nyní hráčem FK Blansko Petrem Švancarou.


V Lysicích zazpívá Jaroslav Uhlíř

sobota 25. června – Letní kino v Lysicích

Známý skladatel a zpěvák Jaroslav Uhlíř zamíří v sobotu do Lysic. Jeho písničky z pohádek Tři veteráni, Princové jsou na draka, S čerty nejsou žerty, Ať žijí duchové, Lotrando a Zubejda, filmů Vrchní prchni, Vratné lahve i ty, které složil a nazpíval společně se Zdeňkem Svěrákem (Narozeninová, Mravenčí ukolébavka, Krávy…) jsou tak oblíbené a známé, že si je s chutí zpívají všechny věkové generace. Jako předskokani vystoupí Jakub Nesnídal a dětská skupina Blackstars Band. Připraven je i dětský program a skákací hrad. Akce se uskuteční od 17 do 20.30 hodin v letním kině v Lysicích.


Lysické feérie 2016

sobota 25. a neděle 26. června – Zámek v Lysicích

Na nadcházející víkend připravili na Státním zámku Lysice bohatý program v rámci tradiční akce Lysické feérie. V sobotu od 21 hodin bude kouzelné vnitřní nádvoří zámku patřit divadlu. S představením nejproslulejšího milostného dramatu W. Shakespeara přijede pražský divadelní spolek Kašpar. Divadelní představení Romea A Julie je součástí XXI. Mezinárodního hudebního festivalu Concentus Moraviae, jako jediné divadlo jinak opravdu tradičně hudebního festivalu.

V neděli v 15 hodin potom na velké nádvoří Státního zámku Lysice přijede císař a král Karel IV. se svou družinou, aby byl přítomen velkému rytířskému turnaji na koních. Rytíři se utkají právě na počest panovníka. U návštěvníků velmi vítaný turnaj je součástí oslav letošního Lucemburského roku.


V Olešnici budou soutěžit mladí rybáři

sobota 25. června – Rybník Jerych

Olešničtí rybáři zvou všechny mladé příznivce rybolovu v sobotu na tradiční soutěž na rybníku Jerych. Prezentace bude probíhat od 7 hodin, lovit se začne o půl hodiny později. Vyhlášení výsledků a předání cen se odehraje od 12.30 hodin. Lovit se bude podle řádu Moravského rybářského svazu. Účast je zdarma, závod je určen pro všechny děti do patnácti let.


FK Blansko změří síly se Zbrojovkou Brno

sobota 25. června – Stadion na Údolní v Blansku

V sobotu sehraje A tým FK Blansko, vítěz letošního ročníku divize D a postupující do Moravskoslezské fotbalové ligy, přátelské utkání s prvoligovou Zbrojovkou Brno, pro níž to bude první přípravné utkání v rámci letní přípravy pod vedením nového trenéra Svatopluka Habance. Zbrojovka se v uplynulé sezóně Synot ligy umístila na 6. místě prvoligové tabulky. Zápas se hraje od 17.30 hodin na stadionu na Údolní v Blansku.


Sezóna promenádních koncertů v Blansku

neděle 26. června – Náměstí Svobody v Blansku

V neděli bude na blanenském náměstí Svobody pokračovat letní promenádní sezóna. Od 10 hodin vystoupí Dechový soubor ZUŠ Jedovnice. Nedělní letní promenádní koncerty dechových souborů z našeho regionu se uskuteční tradičně na náměstí Svobody v parku před radnicí. Konají se každou neděli od 10 do 11 hodin. V případě nepříznivého počasí se koncerty nekonají. Program promenádních koncertů v rámci Blanenského nejen kulturního léta: neděle 3. července Dechová hudba Blansko, neděle 10. července Dechová hudba Boskověnka, neděle 17. července Holóbkova mozeka z Protivanova... Více zde.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509