Dnes je sunday, 19. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: Turisté se vydají za sedmizubým hřebenem

12.5.2016 17:03 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION – Především nadcházející pátek bude bohatý na akce. Na své si přijdou studenti, příznivci skupiny Vltava, divadla nebo lidé s dobrým srdcem. V sobotu se vydají na cestu turisté a cyklisté. Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: Turisté se vydají za sedmizubým hřebenem
Turistický pochod. Ilustrační foto Zrcadlo

Studentský majáles v Blansku

pátek 13. května – Blansko

V pátek budou v Blansku studenti slavit majáles. Průvod vyjde ve 12 hodin od obchodní akademie a zamíří do města. Po cestě se připojí studenti gymnázia. Průvod skončí v zámeckém parku, kde studenti Gymnázia Blansko předvedou připravený program.


Manželský čtyřúhelník v Letovicích

pátek 13. května – Kulturní dům v Letovicích

Kulturní dům v Letovicích bude v pátek od 19 hodin hostit divadelní představení Manželský čtyřúhelník. Divákům se představí Dana Homolová, Michaela Badinková, Daniel Rous a Martin Kraus.


Dobročinná akce pro Thálii

pátek 13. května – Westernové městečko v Boskovicích

Přijďte, pobavte se a ještě udělejte dobrý skutek, takový podtext nese páteční charitativní akce v boskovickém westernovém městečku. Ta začíná v 17 hodin a veškerý výtěžek půjde na pomoc Nathalii Šmerdové. V programu se představí mimo jiné Jiří Helán s cimbálovou muzikou Petra Mikulky, Adéla Komárková - tanec se psem, děti z Waldorfské školy vytvoří výrobky z keramiky a kapela Cvykr zahraje večer na Country bále.

Více zde.


Vltava slaví třicet let

pátek 13. května – Zámecký skleník v Boskovicích

VLTAVA - JÁ ČEKÁM V ČECHÁCH TOUR zamíří v pátek do boskovického zámeckého skleníku. Vltava tam od 20 hodin oslaví třicet let od založení kapely. Hudební skupina Vltava na turné představí nové album Čaroděj a zahraje nejžádanější hity ze svého širokého repertoáru včetně ikonických skladeb jako Prasátko, Bezvadnej chlap nebo Marx Engels Beatles.


Cyklojízda srdcem jižní Moravy

sobota 14. května – Blanensko

V sobotu v 9 hodin odstartuje od Informační kanceláře Blanka v Blansku Cyklojízda srdcem jižní Moravy. Cílem bude větrný mlýn v Rudici, kde bude od 12 do 16 hodin probíhat doprovodný program. Připraveno bude například zahájení turistické sezony na Větrném mlýně, prezentace „pohádkových“ propagačních materiálů, Vystoupení krasové hudební skupiny KNIR nebo představení novinek v Pohádkovém království šneka Krasíka. Programem provede Nika Lárová, k dispozici budou regionální produktu, uzeniny z udírny, soutěže pro děti nebo znalostní kvíz pro dospělé.


Pochod za sedmizubým hřebenem

sobota 14. května – Boskovická sokolovna

Klub českých turistů Boskovice a TJ Sokol Boskovice pořádají v sobotu 26. ročník Pochodu za sedmizubým hřebenem. Start i cíl pro všechny trasy je v boskovické sokolovně od šesti do jedenácti hodin. Připraveny jsou pěší i cyklotrasy a občerstvení a diplomy pro účastníky.

Více zde.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509