Dnes je monday, 20. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: V Blansku budou závodit s kočárky

7.4.2016 17:02 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION – Nadcházející víkend se v regionu odehraje řada akcí. Jen namátkou v Benešově pořádají turistický pochod, v Blansku se bude závodit s kočárky, v Boskovicích běhat, v Letovicích zpívat písně Suchého a Šlitra... Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: V Blansku budou závodit s kočárky
Závody kočárků. Foto www.blansko.cz

Zazní písně Suchého a Šlitra

pátek 8. dubna – Galerie Domino v Letovicích

Paleta Letovice společně s Galerií Domino zvou na koncert skupiny Šnek a spol., která v pátek od 19 hodin v letovické Galerii Domino připravila koncert písní pánů Suchého a Šlitra. Vstupné dobrovolné, občerstvení zajištěno. Stylové dobové oblečení vítáno! Výdělek akce bude věnován na zhotovení busty Václava Havla, kterou spolek PaLetA věnuje Letovicím k příležitosti 80. výročí povýšení na město.


Představení Rodina je základ státu

pátek 8. dubna – Malá scéna stálého kina ve Velkých Opatovicích

V pátek 18 hodin začne na malé scéně stálého kina ve Velkých Opatovicích představení tamního ochotnického souboru DS teaTrum. Soubor předvede kus Rodina je základ státu.


Řemesla na dvoře

sobota 9. dubna – Svíčkárna Mydlidědek v Lažánkách

V sobotu zahájí turistickou sezónu mýdlárna a svíčkárna Mydlidědek v Lažánkách. Pro návštěvníky bude v 9 hodin otevřen jarmark spojený s ukázkami tradičních řemesel, zejména točení na kopacím kruhu, zdobení kůže, vizovické pečivo, výroba mýdel a svíček. Pro děti budou připraveny řemeslné dílničky a nebude chybět ani možnost občerstvení v místní kavárně.


Turisté se vydají k Památníku letců

sobota 9. dubna – Benešov u Boskovic

Turistům a všem ostatním, kteří se nebojí pěší chůze je určen již osmý ročník pochodu Okolo Benešova a Památníku letců. Start bude v sobotu od 6 do 9 hodin. K dispozici jsou tratě 5, 10, 15, 20, 25 a 50 kilometrů dlouhé. Pro milovníky dálkových nočních pochodů jsou připraveny trasy 50 a 100 kilometrů dlouhé. Noční pochody startují již v pátek mezi 19. a 21. hodinou.


Děkanátní setkání mládeže

sobota 9. dubna – Jedovnice

Mládež jedovnické farnosti zve ostatní vrstevníky z blanenského děkanátu na společné setkání, které se uskuteční v sobotu od 13.30 hodin. Setkání zahájí mše svatá v kostele, kterou povede Vladimír Záleský, duchovní správce farnosti Žďár nad Sázavou. Následovat bude hra s ekologickým motivem ke Dni země. Akce je určena pro mládež od 15 let.


Závody kočárků

neděle 10. dubna – Náměstí Republiky v Blansku

Pro rodiny s dětmi jsou určeny závody kočárků, které se budou konat v neděli od 14.30 hodin na náměstí Republiky v Blansku. Závodit bude možno v několika kategoriích, a to maminka s kočárkem, tatínek s kočárkem, celá rodina nebo děti s kočárkem pro panenku. Nejmenší děti, které se již v kočárku nevozí, mohou závodit na odrážedlech.


Boskovice běhají s námi

neděle 10. dubna – Boskovice

Pořadatel Boskovických běhů, spolek Sportuj s námi, připravil pro všechny zájemce na neděli Generálku na Boskovické běhy. Sraz je v 9.30 hodin na Masarykově náměstí v Boskovicích. Generálka je určena pro všechny, kteří si chtějí zkusit zaběhnout celou trať a pro ty, kteří nebudou moci z jakéhokoliv důvodu běžet 1. května. Pro všechny účastníky je připravena pozornost od hlavního sportovního partnera.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509