Dnes je monday, 20. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: Ve Velkých Opatovicích bude pouť

21.4.2016 18:23 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION – Dvoudenní pouť plná akcí ve Velkých Opatovicích, Den Země v Suchém nebo soutěž vodicích psů v Boskovicích... Nejen to si pro vás připravili pořadatelé na nadcházející víkend. Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: Ve Velkých Opatovicích bude pouť
Zámek ve Velkých Opatovicích. Foto archiv města

Soutěž vodících psů

pátek 22. dubna – Masarykovo náměstí v Boskovicích

Centrum Boskovic bude v pátek hostit soutěž vodících psů Kolem centra města - cesta ve tmě. 13. ročník soutěže vodících psů pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR (SONS) od 9 do 16.30 hodin na Masarykově náměstí v Letovicích. Součástí soutěže bude doprovodný program pro děti MŠ, ZŠ, SŠ i širokou veřejnost.


Pálení čarodějnic v Blansku

pátek 22. dubna – MC Paleček v Blansku

Mateřské centrum Paleček v Blansku zve všechny malé čarodějky a čaroděje na pěší trasu tentokrát s magickou kostkou. Cestou budete kostkou házet a plnit čarodějnické úkoly. Start je v 15 až 15.30 hodin v Blansku u vchodu na baseballové hřiště, cílem je Palečkova zahrádka. S sebou si vezměte kostku na házení a podložku pod ni (ideálně víčko od ešusu), špekáčky + chleba na opékání (budou i k zakoupení v Palečku) a hlavně dobrou náladu.


Košt vín v Knínicích

sobota 23. dubna – Kulturní dům v Knínicích

V sobotu od 19 hodin se v Knínicích uskuteční Košt vín. V pořadí již devátý ročník ochutnávky široké škály vzorků bílých, růžových i červených vín od drobných pěstitelů z Jižní Moravy. Akce se uskuteční v kulturním domě. Kromě více než stovky vystavovaných vzorků vín k volné degustaci bude možno ochutnat zabíjačkové speciality nebo stylové pochutiny k vínu. Celým večerem bude provázet cimbálová muzika.


Rodina je základ státu

sobota 23. dubna – Velké Opatovice

V sobotu bude malá scéna stálého kina ve Velkých Opatovicích hostit reprízu představení Rodina je základ státu v podání DS teaTrum Velké Opatovice.


Pouť ve Velkých Opatovicích

sobota 23. a neděle 24. dubna – Velké Opatovice

Víkend bude ve Velkých Opatovicích patřit pouťovému dění. V sobotu od 10 hodin začne výstava Psaná historie, od 13 hodin pak bude na hřišti u bývalého učiliště probíhat kulturní program. V neděli od 9 hodin například začne výstava Jarní květiny v bábovkách.

Kompletní program zde.


Den Země v Suchém

neděle 24. dubna – Suchý

V neděli se v obci Suchý uskuteční Den Země. Sraz je u malého rybníčku ve 13 hodin. „S sebou si vezměte nepromokavou obuv, pracovní oděv, rukavice a dobrou náladu,“ zvou pořadatelé. Každý, kdo přijde v kostýmu včely, bude oceněn! Při nepřízni počasí bude akce operativně přesunuta.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509