Dnes je monday, 29. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Moderátorka a herečka Nikola Šindelářová: Začíná mi nová etapa…

7.3.2014 7:07 | Původní vydání 5.3.2014 1:55 | Radim Hruška
Blansko, Brno - Nikola Šindelářová vyrůstala v Ráječku, bydlela v Blansku a teď žije v Brně. V Blanenském regionu moderovala za poslední roky několik akcí a vidět jste ji mohli v divadle Kolárka a chvíli i jako „company“ v NDB. Právě dokončila půlroční moderátorský akreditovaný kurz s celostátní platností, prozradila nám jak náročné to bylo, co jí to dalo a co plánuje do budoucna…
Moderátorka a herečka Nikola Šindelářová: Začíná mi nová etapa…
Foto Jiří Hromek
Poslední půl rok jste nebyla zde na okrese k vidění, co jste dělala? 
Od září loňského roku jsem začala studovat herectví ve Zlíně a nastoupila jsem zároveň i v Praze na moderátorský akreditovaný kurz do Moderátroské školy D3 pod vedením Jany Adámkové. Bylo to velmi náročné především časově - ve Zlíně denní studium, v Praze dva až tři víkendy do měsíce a práce šla stranou, druhou práci jsem kvůli tomu úplně ukončila. Nestíhala jsem moderovat ani hrát - musela jsem moderování i odmítat. Hrála jsem jen v říjnu v Kunštátě na jarmarku pohádku pro děti a odehrála jsem na Kolárce dvakrát autorskou hru Kateřiny Reichové Byla cesta ušlapaná. Jedna repríza proběhla v rámci festivalu, na který jsem si vzala týden volna ve škole, abych se mohla vůbec zúčastnit. Bylo to časově velmi náročné a nebyl prostor téměř na nic. V Praze jsem studium naštěstí úspěšně ukončila a teď mi začíná nová etapa…

Takže teď, když už jste Prahu dokončila, studujete pouze ve Zlíně? 
Už ne, studium ve Zlíně jsem přerušila po prvním semestru ke konci ledna. Nevyhovovala mi forma denního studia. Rozhodla jsem se, že se chci vydat jinou cestou. Ale jsem ráda, že jsem poznala velmi kvalitní režisérku Barbaru Hertz, která spolupracuje s JAMU a nás měla na hodiny herectví. Považuji ji za jednu z nejkvalitnějších režisérek. Chci se vrátit zase na divadelní prkna do divadla Kolárka, kde se každý první čtvrtek v měsíci koná představení. Většinou zde hrají hosté, ale chceme vytvořit stálejší repertoár a já chci být zase součástí. Také jsem přerušením studia získala prostor připravit se na závěrečné zkoušky v Praze.

V Praze jste studium ukončila úspěšně, chcete se živit moderováním? 
Určitě ano, je to pro mě práce, která mě naplňuje a neustále přináší překvapení. Mám pocit, že jsem udělala krok vpřed, když jsem si prošla kurzem a poštěstilo se mi setkat se například s Janou Adámkovou, publicistou Martinem Venclem z pořadu Víkend, Janem Tunou, Štepánkou Duchkovou, Barborou Kroužkovou, sportovním komentátorem Štěpánem Škorpilem a se spoustou dalších. 
Měla jsem možnost vyzkoušet si moderovat počasí, večerní zprávy či natočit zpravodajskou reportáž. Měli jsme i povinnou praxi v rádiu a regionální televizi, samozřejmě jsem si vybrala pro praxi Blanenskou televizi. Uvědomila jsem si, jak je moderátorské odvětví rozsáhlé, a za ten půl rok jsem si vybrala, co by mě nejvíce bavilo…

A co by vás nejvíc bavilo? 
Moderovat v rádiu a nebo nějaký lifestylový pořad, třeba i dobré ráno v Brně na ČT a také mě láka publicistický pořad, ale srdcová záležitost je stále živé moderování - slavnostní pořady, ale i pásma pro děti. Při živém moderování ukážete nejvíc co ve vás je, když něco pokazíte, nejde to přetočit a vy se musíte elegantně vymotat.

A už máte nějakou práci v oboru na dohled? 
Díky praxi v regionálním rádiu jsem byla kamarádkou doporučena do regionální pobočky celostátního rádia - takže bych měla v průběhu března nastoupit jako moderátorka - bude to jen pár hodin týdně, protože si nechci zavřít dveře k ostatní spolupráci, jako je moderování slavnostních akcí nebo firemních večerů, které jsem moderovala i před studiem.

Prozradíte, do jakého rádia nastoupíte? 
Neprozradím, nechci to zakřiknout, až bude podepsaná smlouva a budu vysílat, tak to napíšu na Facebook... (úsměv)

Najdeme vás na Facebooku i veřejně? 
Na začátku února jsem založila veřejný profil a ještě jsem ho nestihla zprovoznit, zatím je tam jen jedna fotka, takže vše doladím v průběhu března. Profil bude sloužit jako jeden z komunikačních kanálů i pro firmy, které si mě mohou objednat na svoji soukromou či veřejnou akci. Budou tam k dispozici video ukázky, fotky a kontakty. Kdo bude mít zájem, může mě podpořit. Najdete mě pod mým jménem Nikola Šindelářová. 

A kde vás aktuálně můžeme vidět? 
Momentálně budu moderovat soukromé akce a dále je v jednání několik městských akcí, nechci ale prozrazovat konkrétně abych to nezakřikla. Naposledy jste mě mohli vidět 14. února na Valentýna na velké akci pod Šapito v zámeckém parku, kde bylo asi 800 lidí a akci pořádala agentura Tam Tam. Také jsem moderovala následující den na městské zabíjačce, taktéž pod Šapito, které tam stálo celé dva dny.

Říkáte, že se chcete věnovat divadlu Kolárka, co připravujete? 
Začínají přípravy na divadelní festival, který proběhne v říjnu, a chystáme také naši společnou autorskou tvorbu, která má pracovní název „Na schodě….“ Takže se máte na co těšit.

A co plánujete do budoucna?
Už mám jasno - chci hrát na Kolárce, moderovat pár hodin týdně v rádiu a věnovat se svému podnikání, abych si akce na moderování mohla vybírat a nemusela brát vše kvůli penězům… a samozřejmě mám plánů víc, ale vše neprozradím…

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509