Dnes je friday, 03. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Motocyklistka Romana Tomášková se chystá na sezónu

20.4.2014 5:46 | Vladimír Jirůšek

Svatá Kateřina - Stojíme na prahu třetí sezóny a tak je poslední chvilka času na ohlédnutí se za tou loňskou, která Romaně Tomáškové přinesla dosud největší úspěchy v její kariéře, když získala titul mistryně České republiky.

 

Motocyklistka Romana Tomášková se chystá na sezónu
Foto archív

To se zatím v téměř šedesátileté historii domácího šampionátu zástupkyni něžného pohlaví podařilo teprve podruhé. No a jako třešnička na dortu pak bylo třetí místo v celkové klasifikaci mezinárodního seriálu Alpe-Adria Championship, což bylo ve třídě 125 GP/Moto3 nejlepším umístěním českého zástupce.

I proto byla zimní přestávka pro ni i ostatní členy našeho PaM Racing Teamu vyplněna poměrně příjemnými povinnostmi, počínaje převzetím poháru pro mistra ČR v Praze, přes účast na tradiční Mikulášské autogramiádě v Brně, při příležitosti vydání knihy známého fotografa Vladimíra Rejdy, která každoročně mapuje dění na světových i domácích tratích. Romaniny úspěchy pochopitelně nezůstaly nepovšimnuty ani v anketách o nejlepší sportovce města i regionu, vyhlašovaných každoročně sportovní komisí při MÚ Blansko a redakcí sportu v regionálním tisku. Tato ocenění nezůstala utajena ani divákům regionální TV. Všech těchto ocenění si Romča velice váží, neboť vyvažují její poctivou přípravu i samotné sportovní výkony na tratích doma i v zahraničí.

Tolik tedy k loňské sezóně. Nyní však před námi stojí ta nová. I v r.2014 chceme, aby byla úspěšná. Jenže, jen chtít nestačí. I proto jsme se pustili s chutí do náročné práce. Je jasné, že Romanina motorka potřebuje ve třetím roce „života“ pořádnou ozdravnou kůru. To si vzal na starost šéf týmu Pavel, společně se zlatýma českýma ručičkama ladiče Luboše. To, jestli bude jejich práce úspěšná, se pozná až na trati, ale už dnes si za svoji práci zaslouží obdiv. A nejen oni, ale celá řada dalších nejmenovaných lidí, kteří nám pomáhají a fandí. Velké poděkování patří i všem našim sponzorům, jejichž řady se i díky Romčiným výsledkům rozrůstají, což se v dnešní ekonomicky složité době rovná zázraku. Ale i zázraky se občas dějí.

Pokud se týká cílů, kterých chceme v nové sezóně dosáhnout, tak ty nejsou pro náš tým malé. Romana by velice ráda zopakovala své umístění v domácím šampionátu,.Hlavním cílem však zůstává co nejlepší umístění v Alpsko-Jadranském šampionátu. Tam bude mít velice silnou konkurenci v podobě továrního týmu FGR z Ústí n. Orlicí a jejich jezdce M. Gbelce, který, pokud bude mít volné termíny v Red Bull Rookies šampionátu, kam se loni kvalifikoval, bude v A-A startovat se strojem, který jezdil i v MS. K tomu je nutno připočíst i zahraniční soupeře, o jejichž síle zatím nevíme nic. Ale proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko? Romana by se velice ráda už konečně prosadila i do již zmíněného Red Bull šampionátu mladých nadějí. Dvakrát už ve Španělsku zkoušela projít přísným kvalifikačním výběrem, tak do třetice by to snad mohlo vyjít. To je však zatím daleko, nejprve je třeba úspěšně absolvovat letošní sezónu, na kterou se Romča velice těší, protože pokud vyjde náš plán, tak by letos poprvé měla absolvovat všech 12 závodů šampionátu A-A.

Celý tým PaM racingu pak má na prahu nové sezóny ještě jedno opravdu veliké přání. A sice, aby se po vážných zdravotních problémech do našich řad opět co nejdříve v plné síle vrátil dobrý duch a skutečný „GURU“ našeho týmu, pan Ota Hilburger. Všichni na něj čekáme! 

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509