Dnes je friday, 10. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Následující víkend: dobývání hradu, dračí lodě nebo silácké hry

21.8.2014 18:00 | Původní vydání | Radim Hruška

Blanensko a Boskovicko – Nadcházející víkendové dny budou plné zajímavých akcí. V Boskovicích se bude bojovat, ve Štěchově létat, v Letovicích závodit na dračích lodích...

Následující víkend: dobývání hradu, dračí lodě nebo silácké hry
Foto archiv

V galerii Pex se představí František Navrátil

pátek 22. srpna – letovická galerie Pex

Galerie Pex v Letovicích zve v pátek  v 18 hod. všechny milovníky umění na vernisáž výstavy kreseb a plastik akademického sochaře Františka Navrátila. Úvodní slovo pronese RNDr. Bořek Navrátil. Výstava potrvá do 21. září 2014.


Ve westernovém městečku prožijí víkend s Duškovými

pátek 22. až neděle 14. srpna – boskovické westernové městečko

Víkend s Duškovými, tak se jmenuje akce, při které zavítá do boskovického westernového městečka známý herec Jaroslav Dušek se svou ženou Ivetou a synem Martinem a dalšími hereckými kolegy – Petrou Bílovou, Pjérem La Šézem a Zdenkem Konopáskem. Program otevírá v pátek v 17 hod. představení Muž, který sázel stromy, ve 21 hod. přijde na řadu hra Čtyři dohody. Sobotní program přinese v 16 hod. Školu Malého stromu a ve 21 hod. Pátou dohodu. V neděli si přijdou na své děti – ve 13 hod. je na programu hra Děvčátko Momo. Odpolední program bude v 17 hod. pokračovat improvizovaným představením Jaroslava Duška.


Přehradu Křetínku ovládnou dračí lodě

pátek 22. a sobota 23. srpna – přehrada Křetínka u Letovic

Na přehradu Křetínku se opět po roce sjedou milovníci dračích lodí. Závod Křetínka Cup 2014 začne už v pátek 22. srpna, kdy se od 12 do 19.30 hod. uskuteční trénink, který je povinný pro všechny nové týmy. V sobotu 28. srpna odstartuje program v 8.30 hod. a závodit se bude až do 20 hod. Poté bude následovat v areálu letovické hasičské zbrojnice vyhlášení výsledků a večerní zábavný program.


Nadšenci budou dobývat boskovický hrad

sobota 23. srpna – boskovický hrad

Tři bitvy o boskovický hrad se strhnou v sobotu v 10.30, 14 a 16 hod. Součástí akce, která začne na památce v 9 hod. bude také bohatý doprovodný program pro děti a vystoupení historické hudební skupiny Weytora.

Více zde.


Bedřichov bude patřit tradičním krojovaným hodům

sobota 23. a neděle 24. srpna – Bedřichov

Víkend se v Bedřichově ponese ve znamení tradičních krojovaných hodů. Ty začnou v sobotu, kdy ve 13 hod. projde obcí zvací průvod stárků a stárkových. V neděli pak ve 13 hod. projede obcí průvod stárků, v 15 hod. padne ortel na beranem, v 15.30 se bude tančit moravská beseda, v 16 hod. předvedou své taneční umění děti a od 16.30 hod. bude následovat hodová zábava. K tanci i poslechu zahraje Brťovská šestka.


Archeopark Isarno připravil na víkend silácké hry

sobota 23. srpna – archeopark Isarno - Letovice

Sobota bude v letovickém archeoparku Isarno patřit benefiční akci Keltové a koně – Silácké hry, která vypukne v 10 hod. Návštěvníci budou moci sledovat ukázky cvičení koní a keltských bojovníků. Sami si pak vyzkouší hod kamenem, kládou nebo oštěpem. K vidění bude i příprava dobových pokrmů či šermování.


Ve Štěchově se v sobotu odehraje letecký den

sobota 23. srpna – štěchovské letiště

Milovníci létání si přijdou na své v sobotu na letišti ve Štěchově u Černé Hory. Od 10 hod. tam totiž v sobotu začíná letecký den. K vidění přehlídka letadel, bohatý doprovodný program a den uzavře večerní zábava.  

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509