Dnes je friday, 26. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Samsara v Klepačově přivítala nejlepší okresní běžce roku 2017

23.1.2018 13:30 | Původní vydání | Jiří Vrtílka

BLANSKO - Již potřetí jsme se s okresním běžci sešli na Samsaře, abychom měli možnost zhodnotit a zejména vyhodnotit další uplynulý ročník Okresní běžecké ligy. I letos jsme měli tu možnost spolupráce s pořadatelským týmem BOBu, který měl na Samsaře zázemí svého závodu. 

Samsara v Klepačově přivítala nejlepší okresní běžce roku 2017
Vyhlášení sportovců. Foto Hynek Skoták

Nedělní ráno sice nevypadalo nijak lákavě, ale při začátku vyhlašování výsledků OBL již svítilo sluníčko, a tak úsměvy, zejména dětí, měly možnost vyniknout. Ve 13.00 hod. se hlavní sál penzionu Samsara nevídaně naplnil a co bylo velmi potěšujícím, že šlo z drtivé většiny o mladé závodníky. Děvčat a chlapců tam bylo téměř 50.

Podobný počet medailí čekal i na účastníky Žákovské ligy Tajovský reality, která byla také součástí vyhlašování. Tato primárně necílila na umístění a bodový zisk, ale na pečlivou docházku a chuť do zdravého pohybu.

První na řadu však přišly právě kategorie, kde o ty body šlo a kdo měl alespoň 7 dětských závodů, tak měl možnost vybojovat maximální počet a to 280 bodů. Takových závodníků tam bylo poměrně dost, však posuďte sami.

Přípravka dívky: 1. Viktorie Křížová, Elite Sport Boskovice 280 b, 2. Dominika Bezdíčková, ASK Blansko 276 b, 3. Martina Šamšulová, Elite Sport Boskovice 243 b.

Přípravka chlapci: 1. Richard Křivánek, Elite Sport Boskovice 280 b, 2. Dušan Lát, AK Blansko Dvorská 250 b, 3. Jakub Komárek, ACT leraK Blansko 237 b.

Mladší žákyně: 1. Eliška Široká, AK Blansko Dvorská 280 b, 2. Adéla Kubinová, Elite Sport Boskovice 254 b, 3. Pavla Tajovská, Biatlon Blansko 249 b.

Mladší žáci: 1. Pavel Berka, Klepačov 280 b, 2. Adam Nečas, AK Blansko Dvorská 265 b, 3. Tomáš Komárek, ACT leraK Blansko 248 b.

Starší žákyně: 1. Pavla Štoudková, ASK Blansko 280 b, 2. Tereza Charvátová, Elite Sport Boskovice 258 b, 3. Aneta Fritzová, Drahanský sport team 214 b.

Starší žáci: 1. Milan Musil, ASK Blansko 265 b, 2. Lukáš Svoboda, ASK Šošůvka 250 b, 3. Štěpán Kameník, Drahanský sport team 135 b.

Bohužel ne všichni závodníci, kteří byli na bedně, se nemohli dostavit. Věříme však, že příští rok budou stupně vítězů zaplněny oceňovanými a budou si moci vychutnat potlesk publika. V případě dospělých bylo těch volných míst minimum, a i když se v jednom případě ceremoniál opakoval, proběhlo vše korektně a připravené ceny byly předány do správných rukou. No a za ten rok 2017 to v dospěláckých kategoriích dopadlo následovně.

Ženy veteránky II: 1. Alena Žákovská, Horizont kola Novák Blansko 405 b, 2. Margita Jalová, Letovice 306 b, 3. Zdenka Suchánková, Blansko 219 b.

Ženy veteránky I: 1. Zdeňka Komárková, Kometky Olešnice 491 b, 2. Martina Polášková, Blansko 414 b, 3. Ivana Grünová, AC Okrouhlá 384 b.

Ženy: 1. Lucie Nedomová, Kometky Lysice 556 b, 2. Kateřina Kolářová, Blansko 343 b, 3. Ludmila Odehnalová, Boskovice 295 b.

Junioři: 1. Jaroslav Říha, UNI Brno/Újezd u Černé Hora 440 b, 2. Stanislav Široký, Blansko 420 b, 3. Lukáš Štětina, SDH Jásinov 412 b.

Muži veteráni III: 1. Jaroslav Landa, Minerva Boskovice 716 b, 2. Pavel Svoboda, TJ Sloup 693 b, 3. Aleš Stráník, Blansko 593 b.

Muži veteráni II: 1. Pavel Bachratý, Blansko 932 b, 2. Alois Tichý, Blansko 733 b, 3. Vladimír Matěna, VZS Blansko 723 b.

Muži veteráni I: 1. Stanislav Široký, AK Blansko Dvorská 1096 b, 2. Tomáš Jančík, Elite Sport Boskovice 1025 b, 3. Gustav Grün, AC Okrouhlá 980 b.

Muži: 1. Vojtěch Grün, Elite Sport Boskovice 1116 b, 2. Lukáš Koudelka, AC Okrouhlá/AK Drnovice 1051 b, 3. Patrik Bejček, AK Drnovice/ Ostrov u Macochy 1017 b.

Z tohoto souhrnu jste jistě došli k závěru, že loňskou nejlepší ženou byla Lucka Nedomová z Kometek Lysice a nejlepším mužem Vojta Grün z Elite Sport Boskovice. Je to skutečně tak a oba si odnesli pěknou figurku běžce, na které se i pro tentokrát podílel Petr Boháček z Boskovic.

Po této bodované části jsme velmi rádi ocenili spoustu dívek a chlapců, kteří se účastnili alespoň čtyř závodů loňské sezóny a dosáhli tak na bronzovou medailí. Kdo měl účastí více, tak dosáhl samozřejmě na stříbro a ten úplně nejpilnější (osm závodů a více) bral zlato. Takových kluků a holek jsme měli loni celkem 26 což je moc pěkné číslo. Věřím, že sezona roku 2018 přinese takových medailistů ještě více. Co říkáte, bude vás za rok třicet nebo dokonce čtyřicet. Nechme se překvapit.

No a na úplný závěr přišlo velké napětí, protože nás čekalo losování o věcnou cenu. Mobilní telefon iPhone, který jako třešinku na běžecký dortík věnovala společnost Tajovský reality, která byla celoročním partnerem této soutěže a co je radostnější, vydrží to s námi i letos. Byť jsme při losování neměli ani notáře ani státní dozor, ale udělalo se vše proto, aby losování proběhlo nestranně a objektivně.

Nejdůležitější osobou se tak stal malý klučina, který zašátral svou ručkou v kouzelnickém klobouku a vylovil jednou šťastného, respektive šťastnou. Telefon vyhrála Martina Šamšulová a měla ohromnou radost. Věříme, že kvůli této moderní vymoženosti na běhání nezanevře a že se co nevidět znovu uvidíme. A když říkám, co nevidět, tak třeba hnedle v sobotu 27. ledna na Rájecké desítce.

Za Okresní běžeckou ligu, Jiří Vrtílka, ředitel

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509