Dnes je thursday, 02. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Startuje fotbalové jaro. Blansko rozdrtilo Boskovice

18.3.2014 0:43 | Bohumil Hlaváček
Blansko - Jarní fotbal klepe intenzivně na dveře. Zima bez sněhu nijak nepoznamenala kvalitu hracích ploch, mistrovské soutěže snad odstartují bez problémů, které bývaly v minulých letech dost časté. Po ligách, které se již hrají, se rozběhne nejdříve divize.  
Startuje fotbalové jaro. Blansko rozdrtilo Boskovice
Foto adam.s
FK Blansko přezimovalo na dvanáctém místě tabulky, pro splnění cíle do druhé poloviny sezóny, tedy záchrany, to má rozběhnuté dobře. Výbor klubu si vyšší cíle neklade. „Podaří-li se nám dostat do klidného středu, bude to samozřejmě jen dobře,“ uvedl místopředseda Břetislav Strážnický. Zimní příprava proběhla podle představ vedení. „Podařilo se nám nově získat dva kvalitní hráče. Do obrany Petra Čoupka, který má zkušenosti z vyšších soutěží včetně Německa. Ten by měl být i nebezpečný ze standardek. A útočnou vozbu podle našich plánů velmi výrazně posílí Jan Koudelka, který je přes své mládí už vyhlášeným kanonýrem, což dokázal jasně v přípravných utkáních, kde byl nejlepším střelcem. Spolu s Trtílkem a Nečasem budou, doufám, postrachem obranných řad protivníků,“ prozradil. 
Do základní sestavy se počítá do jara ještě s jedním hráčem. „Z hostování ve Svitavách se vrací talentovaný stoper Kuba Šplíchal, z toho máme také radost,“ podotkl místopředseda. Jak dodal, z podzimních opor už divácí naopak neuvidí v blanenském dresu zkušeného Josefa Mašku, který se vrátil do Ráječka a trenér Jiří Hajský musí oželet také kapitána Radima Bubeníčka, který si v přípravě obnovil zranění kolene a musí na operaci s následnou dlouhou rekonvalescencí. 

Poslední přípravné zápasy
V pátek večer se utkali Blanenští v generálce s Boskovicemi na jejich umělé trávě. Trenér Jiří Hajský byl se zápasem i jeho výsledkem velmi spokojen. Pětigólový příděl do sítě tradičního rivala příznivce klubu potěšil. Minulý víkend v Brně na Spartě Blansko prohrálo. 
FC Boskovice – FK Blansko 1:5 (0:5). Branky: 88. Miksan - 14., 19. a 35. Koudelka, 26. Müller z pen., 39. Nečas. Boskovice: Čech – Müller, Vykoukal, Kolář, Černý – Horák M., Horák J., Janíček, Přikryl A., Stara – Přikryl T.. Střídali Preč M., Miksan. Blansko: Juran (67. Macháč) - Gromský, Müller, Čoupek, Buchta - Skoupý, Nečas, Zouhar T. (67. Horáček), Pospíšil - Koudelka (67. Pokorný) - Trtílek (60. Hepp). 
Drtivý průběh měl zejména první poločas, v němž byli Blanenští jasně lepším týmem, soupeře předčili nasazením, rychlostí i technickou převahou. Paradoxně se o čtyři z pěti branek postarali exboskovičtí fotbalisté Koudelka a Müller. První z nich se trefil poprvé po kombinaci se Zouharem, podruhé o pět minut později po samostatné akci. Po faulu na Trtílka se v 26. minutě kopala penalta a z ní zvýšil Müller na 0:3. Následovalo Koudelkovo dovršení hattricku přesnou střelou pod břevno. Na pět doplnil poločasový brankový účet po sólovém úniku Nečas. Blansko po změně stran zvolnilo tempo, další gól ale již nepřidalo, neproměnilo ani druhou nařízenou penaltu. Zlepšená obranná hra Boskovic slavila úspěch. Janíček v závěru ještě nastřelil jen břevno, čestný uspěch domácích však přece jenom zaznamenal krátce před koncem Miksan. 
FC Sparta Brno – FK Blansko 2:1. Branka: 13. Skoupý. Blansko: Juran - Gromský, Šplíchal, Čoupek, Buchta (58. Hepp) - Pospíšil, Horáček (46. Vágner), T. Zouhar, Müller - Nečas, Skoupý. 
Blanenští začali nebojácně, Skoupý, Nečas ani Müller však šance neproměnili. To se povedlo až ve 13. minutě Michalu Skoupému, když mu na gól přihrál dalekonosným výkopem brankář Juran. Už po 6. minutách ale bylo vyrovnáno po rohovém kopu, při němž Blanenští špatně pokryli útočníka Sparty. Podruhé pak kapituloval Juran ve 27. minutě po kombinační akci Brna. 
Po změně stran se pohledný fotbal vytratil. Vyrovnat mohl ze standardky Čoupek, jeho střelu ale gólman zpod břevna vytáhl. Stejný hráč přestřelil branku v 77. minutě. Blansko tak se soupeřem z krajského přeboru těsně prohrálo. 
Více informací včetně jarního losu zápasů v tištěném Zrcadle, které je právě na stáncích.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509