Dnes je monday, 06. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Veronika Hladíková je ve finále České Miss

5.1.2012 11:58 | Původní vydání 20.12.2011 7:00 | | Vyšlo v Zrcadlo č. 26 2011
Skvělá zpráva. Loňská vicemiss Zrcadlo 2010 Veronika Hladíková je ve finále České Miss. Osmnáctiletá studentka gymnázia ze Šternberka se v následujícím rozhovoru svěřila se svými pocity a prozradila i další zajímavosti. 
Veronika Hladíková je ve finále České Miss
Foto archiv
Jaká byla tvoje cesta do finále soutěže Česká Miss?
Prošla jsem castingem v Olomouci, ze kterého jsem se dostala do semifinále...

Co jste absolvovaly v semifinále?
Představení porotě a promenádu v plavkách, po které porota určila dvacet postupujících dívek. Dále jsme museli předvést volnou disciplínu a podstoupit rozhovor s porotou.

Jak vypadal pohovor s porotou?
Naštěstí to nebylo nic stresujícího. Porotci se neptali na žádné záludné otázky, ale když se na to dívám zpětně, trochu nervozity jsem cítila…

Můžeš popsat pocity, když ti oznámili, že si postoupila do finále?
Byla jsem překvapená a šťastná. První, na koho jsem myslela, byly moje mamka a babička, které si strašně přály, abych postoupila. 

Je to tvůj největší úspěch? 
Co se týče soutěží miss, tak určitě ano, protože Česká miss je jediná národní soutěž krásy u nás.

Kolik si dostala gratulací a jaká byla nejpříjemnější?
Gratulací bylo nesčetně, byla jsem mile překvapená, kolik lidí mi drželo pěsti. Za všechna blahopřání jsem velmi ráda a děkuji. 

Co všechno tě teď čeká?
Teď pro mě začínají tři měsíce plné práce. Začátkem ledna jedeme na soustředění do Thajska, poté budou následovat další aktivity spojené s přípravami na finále.

Co říkáš na konkurenci? 
Konkurence je obrovská. Všechny holky jsou krásné a charismatické.

Už si přemýšlela nad tím, jak skloubíš přípravy na finále se školou? 
Bude to náročné, ale doufám, že to všechno zvládnu a učitelé mi vyjdou vstříc.

A co modeling, odsuneš ho teď trochu na „vedlejší kolej“?
Modelingu se chci samozřejmě nadále věnovat, akorát to pro mě teď znamená, že do finále nemohu nikam vycestovat. Doufám, že mi účast v soutěži pomůže získat další pracovní nabídky a ještě více se zviditelnit v oblasti modelingu. 

Blíží se Vánoce, už se těšíš? 
Na Vánoce se moc těším, jelikož jsem je minulý rok strávila v cizině, takže si to teď chci vynahradit.

Máš nějaké speciální přání?
Doufám, že se mi bude ve všem dařit jako doposud...

Za co nejraději utrácíš?
Nerada utrácím, ale když nakupuji, mám největší radost z nových bot. To je taková moje posedlost.

Dárky raději dáváš nebo dostáváš?
Samozřejmě jako každý jiný je radši dostávám. (smích) Ale jsem vždy moc ráda, když vidím, že jsem někomu svým dárkem udělala radost.

Jaké je tvoje přání do roku 2012?
To už by nebylo to pravé přání, kdybych ho vyslovila nahlas. (úsměv)

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509