Dnes je monday, 20. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Víkend nabídne několik festivalů, oslavy hasičů nebo noční prohlídky

14.8.2014 18:00 | Původní vydání | Radim Hruška

Blanensko a Boskovicko – Hned tři zajímavé festivaly přinese nadcházející víkend. Chybět nebudou ani kostýmované prohlídky nebo oslavy hasičů...

Víkend nabídne několik festivalů, oslavy hasičů nebo noční prohlídky
Foto festfest.cz

Galerie Jonáš připravila vernisáž výstavy fotografií

pátek 15. srpna – Galerie Jonáš v Blansku

V blanenské Galerii Jonáš začne v pátek v 18 hod. retrospektivní výstava fotografií Miroslava Matyáše. Příchozí se mohou těšit na práci autora, který je svou tvorbou pevně zakotven na jižní Moravě, potažmo v Blansku. Podílí se na kvalitním dokumentování výjimečných událostí, na přitažlivém prezentování krás Blanska a na celé řadě fotografických výstav. Byl jedním ze zakládajících členů blanenského fotokroužku a svými fotografickými úlovky obohatil nejednu regionální publikaci a tisk.


Na rájeckém zámku bude muž se železnou maskou

pátek 15. srpna – zámek v Rájci-Jestřebí

Noční prohlídky s příběhem se v pátek odehrají v prostorách zámku v Rájci-Jestřebí. Příchozí se mohou těšit na divadelní adaptaci filmového zpracování podle díla Alexandra Dumase staršího Tři mušketýři ještě po deseti letech v podání divadelní a šermířské skupiny Exulis. Představení začínají v 19, 20, 21 a 22 hod. Je nutná rezervace.


Festival FestFest nabídne zvučná jména

pátek 15. a sobota 16. srpna – fotbalové hřiště ve Velkých Opatovicích

Čtrnáct kapel nabídne letošní ročník FestFestu ve Velkých Opatovicích. Hudební produkce začne v pátek v 15 hod., kdy postupně vystoupí 2,5 Promile, Kulturní úderka, Dark Gamballe, Anna K, Buty, Kurtizány za 25. Avenue a The Faker. V sobotu se návštěvníkům od 14 hod. představí Epicentrum, Godblessjazz, KOPJAM, Tygri a jejich Laura, Blue Effect, Čankišou, Insania a Sagittari.

Více zde.


Hasiči ve Valchově oslaví 120 let trvání sboru

pátek 15. a sobota 16. srpna – hřiště v Borkách ve Valchově

Sbor dobrovolných hasičů Valchov připravilo na pátek a sobotu oslavy 120. výročí založení sboru. V pátek v 16 hod. bude hasičská zbrojnice otevřena pro veřejnost a v 18 hod. začíná slavnostní schůze v sále místní sokolovny. V sobotu pak bude na programu mezi 13. a 14. hod. vítání sborů u hasičské zbrojnice a slavnostní průvod na hřiště, kde od 14. hod. začnou ukázky techniky, ukázková cvičení a zábava s hudbou.


V Boskovicích připravili Festiválek bez bojů a válek

pátek 15. a sobota 16. srpna – Boskovice

Již jedenáctý ročník Festiválku bez bojů a válek se uskuteční v Boskovicích. V pátek vystoupí v Kafe za rohem od 19 hod. Hovaduo a Zapaska [ua]. V sobotu bude od 15 hod. probíhat program za muzeem. Odpoledne zahájí improzápas Lísky vs. Instalatéři (divadlo), poté zahrají Žofie Kabelková, Trní,  Tarafuki, CVTVTR [it], Rocky Leon [usa] a FueraFondo [sk].


O víkendu vyvrcholí festival španělské kultury Ibérica

pátek 15. a sobota 16. srpna – Boskovice

V pátek a sobotu si v Boskovicích přijdou na své milovníci španělské kultury. V rámci festivalu Ibérica totiž proběhnou závěrečné koncerty. V pátek bude v boskovickém zámeckém skleníku od 21 hod. probíhat Fiesta latina a zahraje DJ Don Rodney. V sobotu bude boskovický zámek od 20 hod. hostit závěrečný galakoncert – Ekilibrio Flamenco.

Více zde.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509