Dnes je monday, 20. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Víkend nabídne turistický pochod, drakiádu nebo dětský den

4.9.2014 18:00 | Původní vydání | Radim Hruška

Blanensko a Boskovicko – První „školní“ víkend nabídne řadu zajímavých akcí. Milovníci draků si dají dostaveníčko v Bořitově, blanenská nemocnice připravila tradiční Den pro děti, v jeskyni Výpustek zazní didgeridoo...

Víkend nabídne turistický pochod, drakiádu nebo dětský den
Loňský ročník bořitovské drakiády. Foto www.draci.net

Jeskyni Výpustek rozezní didgeridoo

pátek 5. a sobota 6. září – jeskyně Výpustek

Čtvrtý ročník mezinárodního benefičního festivalu s názvem Didgeridoo v jeskyni proběhne v pátek a sobotu v jeskyni Výpustek v Moravském krasu. Program začne v pátek v 15 hod. a v sobotu v 10 hod. Návštěvníkům se představí například Iegor Reznikoff (Francie), Bruce Rogers (Austrálie), Ondřej Smeykal (ČR) a mnozí další. V doprovodném programu budou připraveny workshopy žonglování pro rodiny, stánky řemeslných a umělecký dílen nebo chůze po žhavém uhlí.

Kompletní program zde.


Blanenská nemocnice bude hostit Den pro děti

sobota 6. září – areál blanenské nemocnice

Hudba, divadlo, úkoly a soutěže, aerobik, finalistky soutěže Dívka ČR 2014, ukázka zásahu hasičů, policie a záchranky, lukostřelba, trampolína nebo aquazorbing. Tyto a mnoho dalších atrakcí čekají především na nejmenší návštěvníky akce s názvem Den pro děti v Nemocnici Blansko, která se koná v sobotu 6. září od 10 do 17 hod. v areálu blanenské nemocnice. Program bude opět rozdělen mezi vystoupení na pódiu a atrakce v celém areálu nemocnice. Úkoly a soutěže pro děti se letos ponesou v duchu RYCHLÝCH ŠÍPŮ a stejně jako loni na nich spolupracujeme s blanenským domem dětí a mládeže (DDM Blansko). Děti u vstupu obdrží kartu, se kterou projdou stezku rychlých šípů. Na osmi stanovištích bude na děti čekat Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček, Rychlonožka, Dlouhé Bidlo, Štětináč a Bohouš s dobrodružnými úkoly. Po jejich splnění a nasbírání všech osmi razítek dostanou děti certifikát a sladkou odměnu.

Podrobný program zde.


Svitávecký jarmark nabídne tradiční řemesla

sobota 6. září – svitávecký park

Svitávka bude v sobotu hostit již devátý ročník tradičního Svitáveckého jarmarku tradičních řemesel. Kromě ukázky řemesel nabídne také bohatý kulturní program. Ten začne v 10 hod. pásmem místní základní školy. Postupně se představí taneční skupina Body Rockers, skupina Trní, folklorní soubory nebo Děda Mládek Illegal Band. Program zakončí od 20 hod. taneční zábava. Během si budou moci návštěvníci vyzkoušet skákací boty, chůdy, děti si budou moci nechat pomalovat obličej nebo pořídit krátkodobé tetování. K dispozici bude i skákací hrad či soutěže ve stylu indiánského léta.

Kompletní program zde.


Pochod zavede turisty na nedokončenou německou dálnici

sobota 6. září – boskovická sokolovna a další místa regionu

Boskovičtí turisté připravili již pátý ročník pochodu na podporu výstavby silnice R43. Zájemci se budou moci vydat na trasu na různých místech regionu, absolvovat úsek okomentovaný historikem Tomášem Jandou a na závěr se pobavit v Mladkově.

Více zde.


Na lysickém zámku budou k vidění květiny i auta

sobota 6. a neděle 7. září – lysický zámek

První zářijový víkend rozkvetou komnaty Státního zámku v Lysicích díky jiřinám nejrůznějších barev a tvarů. Výstava květinových aranžmá Rozmanitosti jiřin je akcí už tradiční a je součástí prohlídkové trasy I. lysickým zámkem.  A nebude chybět ani pěstitelská přehlídka více než stovky druhů jiřin v sale terreně zámku, která  bude připraveny ve spolupráci s odborníky – ČZZ Dagla. Zkrátka nepřijdou ani pánové, pro které bude v neděli od 10.30 do 12.30 hod. připravena přehlídka vozů značky Porsche.

Více zde.


Na Bořitovem budou v sobotu létat draci

sobota 6. září – bořitovské letiště

Drakiádní klub Černá Hora a AIKON s.r.o. pořádá v sobotu na letišti v Bořitově již 20. Drakiádu. Zahájení proběhne v 11 hod., od 12 do 13 hod. se uskuteční registrace soutěžících a ukázky létání s akrobatickými draky. Od 13 do 16 hod. bude probíhat soutěž o nejkrásnějšího draka, velká soutěž v ovládání dvoulaných akrobatických draků a freestyle létání akrobatických draků.

Více zde.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509