Dnes je saturday, 18. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Volby v Boskovicích: přehled lídrů kandidátek

5.10.2014 12:06 | Původní vydání | Michal Záboj

Boskovice - V Boskovicích budou lidé vybírat sedmadvacet zastupitelů z osmi kandidátních listin, které podalo pět politických stran, dvě sdružení a jedno hnutí. Lídrům kandidátek jsme položili tři otázky.

Volby v Boskovicích: přehled lídrů kandidátek
Radnice v Boskovicích Foto www.wikipedia.cz

Odpovědi přinášíme v pořadí, které odpovídá vylosovaným číslům kandidátek pro komunální volby ve městě.

1. Boskovice rozděluje stavba nové sportovní haly, která byla před půl rokem pozastavena. Jaký by měl být podle Vás další osud staveniště a proč?

2. Jak se stavíte k hazardu ve městě? Zakazovat herny nebo je nijak neomezovat a proč?

3. Které dopravní stavby jsou pro Boskovice podle Vás stěžejní a co byste pro jejich urychlení z pozice vedení města mohl/a učinit?

TOP 09

Pavel Vlach

59 let, ředitel školy

koníčky - rodina, cestování, přátelé, zahrada, myslivost

motto - Spokojený občan v čistých a bezpečných Boskovicích.

Hlavní body programu - Za základní prioritu považujeme zachování zřizovatelských funkcí k nemocnici z pozice města Boskovice a ozdravení ekonomiky tohoto zařízení. Dále vidíme prioritu v dokončení rozestavěné sportovní haly. Chceme vrátit život do areálu letního kina. Vyřešit po letech knihovnu a důstojné zázemí klubu pro seniory. Vyřešit údržbu zeleně a pokusit se najít lék na rostoucí vandalismus.

1. Podle našeho společného názoru je třeba ve stavbě pokračovat. Důvody pro to jsou dva. Jednak již byly vynaloženy finanční prostředky a další by souvisely s rekultivací (uvedením do původního stavu) a město by se mělo chovat jako řádný hospodář. Druhý důvod spočívá v tom, že je třeba v Boskovicích do jedné ze školních budov vrátit „sportovní třídy“ a ty potřebují vhodné zázemí a hala se k tomu nabízí. Venkovní hřiště již je vybudováno – takže kde jinde?

2. Vnitřně jsem dlouhodobý odpůrce jakýchkoliv závislostí nejen hazardu. V případě hazardu však musí fungovat i racionální pohled na svět. Co se stane, když to zcela zakážeme – vyrobíme z toho zakázané (nelegální) herny, případně na tom vydělá pokladna jiné okolní obce, kam se to legálně přestěhuje. A to přece není řešení. Řešením je najít celospolečenskou dohodu (celorepublikovou), jak možnosti provozování heren omezit ale udržet v legalizované rovině.

3. V Boskovicích jsou dvě křižovatky opravdu problémové – jedna u přejezdu směrem na Chrudichromy – stav neřešitelný. Druhá – křižovatka pod poštou. Ta se dá podle mne řešit pouze tak, že Město Boskovice (jako subjekt práva) vykoupí potřebné domy, ty zbourá a potřebné pozemky předá Jihomoravskému kraji na vybudování kruhového objezdu. Takto to vyřešilo Blansko již před lety. Toto řešení hodlám podporovat.

ANO 2011

Luděk Řehoř

46 let, majitel a jednatel společnosti

koníčky - turistika, film, sport, motorky a veteráni

motto - Není malých cílů, je jen malých lidí.

Hlavní body programu - Stanovit priority dalšího rozvoje města ve spolupráci s občany, Záměry a projekty konzultovat s širokou veřejností, Spolupracovat s místními podnikatelskými subjekty, Zajistit kvalitní informační servis pro občany, zlepšit výkon samosprávy města a soustředit se na naprostou transparentnost výběrových řízení při zadávání veřejných zakázek, Dopracovat územní plán města, Oživit rozvoj služeb, turistiky, cestovního ruchu a drobného podnikání, Vytvořit vhodné podmínky pro sport, rekreaci a kulturu pro širokou veřejnost.

1. Otázka stavby sportovní haly je trošku širším problémem. My jako Politické hnutí ANO, jsme v každém případě pro výstavbu víceúčelové sportovní haly, která sportovcům v našem městě chybí. Ovšem zásadně se od současné politické koalice lišíme v postoji k výběru lokality, toto jsme již kritizovali v předešlém období, neboť dle názoru námi oslovených odborníků a i občanské veřejnosti je zvolená lokalita absolutně nevhodná k jakékoliv výstavbě. Jednoznačně jsme od počátku tvrdili, že je třeba nestavět v daném místě z důvodu velmi složitých geologických a hydrogeologických podmínek, kritizovali jsme i nedostatečnou připravenost projektu a provedený průzkum. Tyto naše obavy se bohužel potvrdily v plném rozsahu. V současnosti je tato otevřená stavební jáma jedním z velkých otazníků a je pouze další ukázkou nehospodárného využívání financí touto koalicí.

Jsme pro výstavbu víceúčelové haly v areálu Červená zahrada.

2. Hazard obecně nejsou jen herní automaty a videoterminály, a proto by bylo velmi krátkozraké se domnívat, že jejich zákazem dosáhneme nějakých zázraků v podobě snížení sociálních dopadů. V dnešní době internetu, virtuálních kasin, loterií a elektronických heren je velmi jednoduché přejít do možná ještě nebezpečnější roviny hazardu. Tu město už vůbec není schopno ovlivnit a regulovat. Bohužel, řekněme si otevřeně: zakázat lze ihned, ale vznik černých heren nebo jiná šedá zóna pracuje vždy velmi rychle. Město ztratí i ekonomicky a budeme možná muset řešit i jiné obtíže. Proto si myslíme, že vše lze vyřešit velmi kvalitní městskou vyhláškou a je se i kde poučit.

3. Doprava je vůbec jednou z nejzásadnějších záležitostí v rámci našeho regionu, kvalitní páteřní a vysokokapacitní silnice nám prostě chybí. Vysoké přetížení páteřní komunikace Brno - Svitavy je známou kapitolou, ale i Boskovice se musí každodenně vyrovnávat s velkým množstvím vozidel, která projíždí směr Prostějov nebo Jevíčko. Problémem je pak i vlastní propojení mezi Boskovicemi a Blanskem, které možná není ani tak o našem městě, jako spíše o tranzitních obcích v tomto směru. Přesto i toto lze vnímat velmi negativně a jako dluh, který se stále předává dál a dál. Řešení nejsou jednoduchá a hlavně zcela jistě ne levná, nicméně je třeba se v prvé řadě zamyslet a spolupracovat s Jihomoravským krajem. Připravit kvalitní podklady v územním plánu, poskytnout prostor občanům k oponentuře případných návrhů a hlavně aktivně oslovovat krajskou a celostátní politickou reprezentaci. Vždyť doprava je o ekonomice regionu a životní úrovni občanů v něm žijících, čím lepší kvalita bude, tím lepší život budeme mít i my.

ODS

František Sivera

47 let, finanční poradce

koníčky - sport, zahrada

motto - SPRÁVNÁ VOLBA

Hlavní body programu - Zkvalitnit a zjednodušit komunikaci s občany, zajistit televizní programy MULTIPLEX 3 a 4., Zvýšení zaměstnanosti - vytvoření dalších ploch pro podnikání., Rozšiřování parkovacích míst, opravy komunikací, oživování centra města, Dokončit výstavbu sportovní haly, převést tenisové kurty na město, řešit problémy fotbalového areálu. Ve spolupráci s jednotou Sokol zlepšit interiér Sokolovny, vytvořit důstojnější prostředí pro Městskou knihovnu a také pro lepší fungování klubu seniorů. Hodláme bránit převodu majetku nemocnice na jiný subjekt a zlepšovat podmínky a prostředí pro pacienty.

1. V Boskovicích není kryté sportoviště, které by vyhovovalo celé řadě kolektivních sportů. To se ví již mnoho let a i proto většina politických stran či hnutí v minulých volebních programech měla cíl postavit sportovní halu. Intenzivní diskuse o umístění se vedly v letech 2005 a 2006 jak se sportovní veřejností, tak i ve všech orgánech města, které také přípravu výstavby schválily. Areál u ZŠ Slovákova se vybral jako nejvhodnější a stavební rozhodnutí obdrželo město bez problému. Bohužel, v té době nebyl žádný vhodný dotační titul, který by pomohl s financováním stavby, a prioritní stavbou se stala rekonstrukce koupaliště. Ve chvíli, kdy se blížil termín výstavby a byl zastupitelstvem města schválen, opoziční ČSSD, Věci veřejné a někteří členové KSČM změnili názor a započali všemožným způsobem zpochybňovat výstavbu. Všichni zastupitelé vyslyšeli požadavek části veřejnosti na referendum o stavbě, ale výsledek nepotvrdil zájem občanů města výstavbu nerealizovat. Další obstrukce probíhají do dnešního dne. Já i všichni fandové sportu doufáme, že státní správa rozhodne a výstavba haly bude do roka dokončena.

2. V roce 1989 jsme zvonili a volali: „Svobodu, svobodu“. Teď ji máme a je na každém z nás, jak s ní naloží. Nezodpovědní k sobě a své rodině jsou v prvé řadě ti, kteří se do hazardních her zapojují. Ale těch je spousta. Začíná to sportkou, pokrem a následně to jde dál. Regulace v tomto smyslu by měla být cílena na ochranu dětí a mladistvých a měla by být realizována z pozice státu. Obce problém nevyřeší, nemají nástroje, a pokud je cíl zabránit občanům účast na hazardu, vyhláška města o zákazu provozování hracích automatů to nevyřeší. Ministerstvo financí změny připravuje a uvidíme, zda se regulace podaří.

3. Myslím si, že jednoznačně nejdůležitější dopravní stavbou je konečně zahájit výstavbu R43. Léta jsem předsedou sdružení pro její výstavbu a problém není v penězích, těch bylo na přípravu v rozpočtu státu vždy dostatek, ale v legislativě. To, že kraj do dnešního dne nemá územně plánovací dokumentaci, brání jakémukoliv posun v přípravě stavby. Příprava je blokována obstrukcemi různých zájmových skupin a to naše legislativa /vytvořena na základě požadavků EU/ není schopna rychle a efektivně řešit. Druhou důležitou stavbou je tzv. „Boskovická spojka“. Ve spolupráci s krajem a SŽDC se podařilo zařadit tuto akci do seznamu staveb financovatelných z fondů EU a já doufám, že se v brzké době dočkáme elektrizované tratě s přímým spojením s Brnem.

KSČM

Vladimír Farský

56 let, strojvedoucí u ČD

koníčky - ochotnické divadlo, práce s dětmi a mládeží, jako vedoucí dětských kolektivů a táborů pracuji od svých 15-ti let

Hlavní body programu - výstavba obecních bytů pro mladé rodiny, seniory a sociálně slabé občany, rozšíření domova důchodců, převedení nemocnice do páteřní sítě Jihomoravského kraje, vybudování knihovny, koncertního sálu, či nové sportovní haly. Je třeba zlepšit komunikaci a spolupráci s veřejností. Důležité bude též podávání projektů na investiční dotace z EU v rámci programu IROP, který začíná v první polovině roku 2015.

1. Moje názory na umístění sportovní haly na Slovákové jsou stále stejné. Z mnoha důvodů je toto místo naprosto nevhodné. Nejlepším důkazem je to, že stavba musela být ihned po zahájení přerušena. Svědčí to o katastrofální úrovni předprojektových prací. Vždyť když se má něco stavět v tak složitém geologickém terénu (a o tomto faktu se dobře vědělo), měl by tomu předcházet důkladný průzkum, což se nestalo. Ihned, jak se koplo do země, problém byl na světě. Ale zpět k otázce. Stavba by se měla ihned zastavit, na tom místě udělat třeba hřiště nebo kurty a pro halu začít hledat jiné vhodnější místo. Bohužel, Rada města podepisuje pár dní před volbami dodatek ke smlouvě se stavební firmou, který případné ukončení stavby novým vedením značně komplikuje. Za to by jim měli občané vystavit příslušný účet.

2. K hazardu mám jednoznačně odmítavý postoj. Často slyšíme, že z něj plynou peníze do městského rozpočtu. Pro mě jsou to špinavé peníze a rád se bez nich obejdu. Je to téměř jako kdybychom legalizovali příjmy z trestné činnosti. Znám mnoho lidí, kterým automaty zničily život. Kdyby ve městě nebyly, oni by nehráli.

3. Boskovice jsou proťaty silnicemi na Prostějov a Jevíčko. Z toho plyne problém silné kamionové i individuální dopravy. Zvláště v odpolední špičce je situace zoufalá. Vše ještě komplikuje železniční přejezd u Slavie. Jsem zastáncem podpory obchvatu ve směru Jevíčko, když na jiné strany je to prakticky nemožné. Kritickým místům by se tak alespoň trochu odlehčilo. Další důležité stavby jsou silnice na Blansko, R43, či projekt „Boskovická spojka“. To jsou však věci, na které má samospráva jen malý vliv.

Sdružení SNK ED a Sportovci pro Boskovice

Radek Mazáč

42 let, ekonom

koníčky - sport, cestování

motto - Nebát se a nekrást.

Hlavní body programu - Vyrovnaný rozpočet města, Výrazná regulace hazardu, Zákaz podomního prodeje, Zvýšení počtu parkovacích míst, Výstavba chodníku a cyklostezky „Boskovice – Western park“, Pokračování v rekonstrukci obecních komunikací a chodníků, Dostavba sportovní haly, Dokončení územního plánu.

1. Jsem pro dokončení stavby. Jedná se o prvek společensky a sportovně prospěšný pro život v Boskovicích, který jednoznačně patří do vybavenosti každého města. Daná lokalita je správnou volbou všech požadovaných kritérií. Chybí nejen sportovcům a mládeži, ale bude využívána i pro nesportovní vyžití občanů. Motiv kritiků spíše vychází z programové vyprahlosti. Lépe se kritizuje, než přichází s něčím novým. Jsem přesvědčen, že se jedná o zástupné problémy. Kdyby na stejném místě byla realizována stavba jiného charakteru, nikdo by nevedl takovou kampaň. Mnohokrát jsme vysvětlovali a reagovali na všechny připomínky. Argumentovali na všechny výhrady (obsazenost a využití haly, parkování, koncepce, financování atd.) Zastupitelům i občanům byla prezentována „zpráva o vlivu stavby na spodní vody“, která konstatovala nekonfliktnost stavby s okolím, přesto odpůrci hledají další důvody pro zastavení stavby. Věřím, že využijí naši nabídku k jednání, kde bychom je nejen přesvědčili, ale hlavně našli takové kroky, které by zamezily jejich obavám.

2. Jsem pro výraznou regulaci hazardu. Jedná se o problematiku, na kterou hledá odpověď především stát.  Na jedné straně musíme respektovat svobodné právo člověka rozhodovat o sobě samém, byť s tím nemusíme souhlasit a na straně druhé posuzovat míru závažnosti pro region a společnost. Jinými slovy: „mohu ovlivňovat jen to, co mám pod kontrolou“. Na základě studie povedeme debatu a nastavíme omezující parametry, jako např.: počet provozoven v dané lokalitě, umístěni provozovny, označeni a propagace atd. 

3. Zde bych rozdělil odpověď do dvou skupin. Do první skupiny patří místní komunikace, které patří do kompetence města. Zde můžeme přímo plánovat, popřípadě řídit proces financování, legislativních kroků, výkupu pozemku atd. V této skupině bych chtěl vytipovat a vytvořit nová parkovací místa ve městě. Stěžejní je také zhotovení chodníku směrem ke hřbitovu včetně cyklistické stezky do lokality Doubravy. V neposlední řadě pokračovat v rekonstrukci místních chodníků a komunikací dle plánu. Druhou oblastí jsou komunikace I., II., a III. třídy, které jsou sice na území města, ale jsou pod správou státu či kraje. Zde jsme odkázáni na činnosti typu urgence, spolupráce či argumentace s orgány státní správy. I tuto činnost znám z minulého období a jsem schopen ji úspěšně aplikovat do budoucna. Mezi prioritní projekty tohoto typu patří: Dostavba nové silnice Boskovice - Blansko či výstavba silnice R43. 

Sdružení Strany zelených a nezávislých kandidátů

Michal Staněk

41 let, jednatel firmy

koníčky - chalupaření, cykloturistika, ekonomika a rozvoj firmy, tedy práce

motto - Jsme narození ke svobodě a to ke svobodě volby.

Hlavní body programu - hlavně spokojený občan, řešení problému nemocnice, dopravní infrastruktura, ekonomika a rozvoj města a ruku v ruce sociální politika, jako je zaměstnanost a bydlení.

1. Pro rozhodování o dalším osudu staveniště zajistíme odborný posudek z oblasti ekonomické a ekologické pro vhodnost dostavby sportovní haly na ulici Bílkova. Podle výsledku tohoto posudku se rozhodneme buď pro další dostavbu či definitivní zastavení stavby a uvedení současného stavebního prostoru do původního stavu.

2. Hazard považujeme za negativní jev, který je třeba omezit či úplně zrušit. Z důvodu závažných společenských problémů pro rodiny i stát.

3. Na prvním místě považujeme za stěžejní vybudování obchvatu města z důvodu snížení ekologické zátěže na životní prostředí města s tím, že dojde k snížení hlučnosti a produkce emisí. Zároveň se tímto zvýší bezpečnost a plynulost provozu na současných křižovatkách ve městě. Druhou důležitou stavbou je železniční spojka Boskovice – Brno. Další důležitá dopravní stavba je rozšíření průmyslové zóny ve městě, a tím podpora pracovních míst. Nemůžeme opomenout další dlouhodobě neřešenou rychlostní silnici R 43, jejíž trasování považujeme za nejvhodnější ve variantě přímé, a to s obchvatem města Kuřim z důvodu, že občan ušetří nejen čas a to cca 30 minut tam a zpět, ale ušetří také nemalé finanční prostředky. Pokud se naši kandidáti dostanou do vedení města, budeme jednat s příslušnými organizacemi a úřady pro co nejrychlejší řešení.

KDU-ČSL

Jaromíra Vítková

57 let, místostarostka města

koníčky - cyklistika a cestování, četba, rodina

motto - Důvěra budí důvěru.

Hlavní body programu - Vytvoření strategického plánu rozvoje města a navazujících dokumentů v oblasti rodinné politiky, kultury, cestovního ruchu, životního prostředí a dalších oblastí a dalších podmínek pro čerpání podpory investičních a neinvestičních projektů z EU v období 2014-2020, podpora neziskových organizací, rozvoj knihovny včetně vyřešení prostorových dispozic odpovídajících jejímu významu, péče o kulturní památky a místně významné objekty, mimo jiné obnovu parku u zámeckého skleníku a dořešení proluk v Městské památkové zóně, mimo jiné lokality U Koupadel, péče o životní prostředí a infrastrukturu města.

1. Sportovní hala je zařízení, o jehož absenci se vedla diskuse již v minulých letech a její výstavba byla v programech mnoha politických stran a uskupení. Již v lednu 2003 zastupitelé vyslali své zástupce do dražby pozemku u hotelu Velen, ale s ohledem na výši ceny pozemku, město pozemek nezískalo. Postupem času se prověřovala další místa – pozemek za Střední pedagogickou školou, pozemek za ulicí Štefánikovou, na ul. Mánesově a také u Základní školy na ul. Slovákově. Tento pozemek byl orgány města odsouhlasen. Stavba je nyní pozastavena a očekáváme rozhodnutí Krajského úřadu ve věci odvolání majitelů sousedních pozemků. Stavba by dle mého názoru měla pokračovat, protože ani  referendum výstavbu haly nezastavilo. Halu potřebují např. florbalisté, volejbalisté a další sportovci, protože stávající tělocvičny těmto sportovcům neumožňují plnohodnotný trénink a organizování zápasů a turnajů, musí jezdit do okolních měst. Zanedbatelné nejsou také finanční prostředky, které zde byly vynaloženy.

2. Hazard je obecně zlo, které může ničit život jednotlivců, ale i celých rodin. Hazard je u nás legální a jeho formy jsou různé od stíracích losů, sázky ve sportu až k hracím automatům. V současné době se v připravované novele zákona řeší pravidla pro videoloterijní terminály a také vyhlášky obcí a měst. Některá města omezují provoz automatů časově, některá vymezují zakázané lokality, jiná zakazují umístění automatů u budov škol, školských a zdravotnických zařízení, apod. Tímto se zabývali i členové odborných komisí Rady města. Zkušenosti i vyjádření komisí ukazují, že zavedení regulace není jednoduché. Někteří argumentují, že hazard provozovali již ve starověku a hlavně, že město bude kráceno v příjmech poplatků. Můj názor je hazard postupně regulovat až zakázat. Léčba jakékoliv závislosti, tedy i hráčské, stojí společnost také nemalé finanční prostředky a získávat finance na neštěstí druhých považuji za špatné.

3. Boskovice, město ležící 40 km na sever od Brna, si jistě pro své občany, podnikatelské subjekty i návštěvníky zaslouží rychlostní komunikaci R 43. Tu považuji za stěžejní. Další důležitou komunikací je silnice II. třídy Boskovice-Blansko. V rámci železnice je dle mého názoru důležitá také Boskovická spojka. Pro urychlení výstavby těchto dopravních staveb se snažím jednat v rámci svých kompetencí s kolegy v Krajském zastupitelstvu. Jedná se však o stavby, které jsou v rámci rozvoje silnic a dálnic seřazeny dle důležitosti a dalším omezením jsou finanční prostředky. U Boskovické spojky se podařily zrealizovat opravy dvou přejezdů (na ul. Janáčkově a Dřevařské) v hodnotě cca 25 mil Kč, které uhradila organizace SŽDC na naléhání vedení města. V Boskovicích by měl být v budoucnu, dle projektu, dopravní terminál, nádraží by mělo být zmodernizováno. Dopravními stavbami jsou i cyklostezky, jejichž síť je také třeba rozvíjet. Cyklistika není jen volnočasovou aktivitou, ale i způsob dopravy, která neznečišťuje ovzduší.

ČSSD

Hana Nedomová

51 let, uvolněná členka zastupitelstva Jihomoravského kraje

koníčky - zahradničení, turistika a četba

motto -  Chcete změnu? Volte ženu.

Hlavní body programu -  Budeme usilovat o zachování Nemocnice Boskovice a jsme připraveni jednat o možnosti změny zřizovatele nemocnice na Jihomoravský kraj. Našim cílem je vytvořit „Strategický plán rozvoje města“ na období 20 a více let a to za účasti odborné veřejnosti a občanů města. Udržíme síť poskytovaných sociálních služeb a jejich kapacity. S využitím státních dodací podpoříme investice do výstavby nových bytů, zvláště malometrážních. Prověříme možnosti dořešení sportovního areálu Červená zahrada v návaznosti na zpracovanou Koncepci sportu a nově zpracovávaný územní plán města.

1. Vzhledem k nastalé situaci nemáme toto téma ve svém volebním programu. Nelze předjímat rozhodnutí státní správy a dalších účastníků řízení. Pro nás je důležitá ekonomická stránka stavby.

Nemůžeme se jednoznačně vyjádřit, protože nám chybí důležité informace. Například, jak se zachová dodavatelská firma v případě vypovězení smlouvy. Jako opoziční zastupitelé jsme u jednání nebyli.

2. Náš volební program jasně uvádí, že se zasadíme o zrušení nebo výrazné omezení hracích automatů na území města. Jedná se o negativní patologické jevy, které dělají řadu rodin nešťastných.

3. Určitě podpora staveb nadmístního významu, které kladně ovlivní život občanů Boskovicka, to znamená R43 a přímé vlakové spojení Brno-Boskovice. Dále chceme prověřit možnost a případně zahájit jednání s cílem připravit výstavbu nové městské účelové komunikace podél železniční trati směrem na Jevíčko a snížit tak intenzitu silničního provozu na ulicích Sokolská, Havlíčkova a Štefánikova.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509