Dnes je friday, 03. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Boskovičtí radní odvolali šéfa nemocnice, ztratil jejich důvěru

29.10.2015 11:30 | Původní vydání | Michal Záboj, Radim Hruška

BOSKOVICE - Městská nemocnice v Boskovicích bude mít nového jednatele. Rada města v úterý odvolala dosavadního šéfa zařízení Dana Navrátila. Důvody, které k tomu vedly, odmítlo vedení radnice upřesnit. AKTUALIZOVÁNO

Boskovičtí radní odvolali šéfa nemocnice, ztratil jejich důvěru
Bývalý jednatel boskovické nemocnice Dan Navrátil. Koláž Zrcadlo

Boskovická nemocnice funguje pod městskou společností Nemocnice Boskovice s.r.o. Její valnou hromadou je rada města.

„Využili jsme zákona o obchodních korporacích a jednatele jsme odvolali bez udání důvodu. Pan jednatel ztratil důvěru členů valné hromady,“ prohlásila boskovická starostka Hana Nedomová (ČSSD).

Dana Navrátila rozhodnutí boskovických radních doslova šokovalo. „Byl to pro mě blesk z čistého nebe. Na zasedání rady jsem byl přítomen, předkládal jsem tam určité materiály za nemocnici. Všechno probíhalo normálně. Po projednání jsem se rozloučil a odešel. Hned druhý den mě ale volala paní starostka s tím, že jsem byl odvolán. Bližší důvody mě ale nesdělila,“ přiblížil Dan Navrátil.

Podle jeho slov je jeho odvolání o to překvapivější, že nemocnice prosperuje, finančně je v pořádku, probíhají investice a zařízení je také personálně zajištěné.

„V nemocnici kolem odvolání panuje skoro až panika. Je to podle mě ze strany radních nezodpovědný krok, protože v současné době máme rozjetých několik projektů, které je potřeba zajistit. Rozhodně budu žádat o sdělení konkrétních důvodů mého odvolání,“ doplnil Dan Navrátil.

Radní zároveň pověřili starostku, aby nemocnici převzala. Rozhodli také o vypsání výběrového řízení na nového jednatele.

„Od nového jednatele chceme, aby se udržel trend nemocnice, to znamená ziskovost, a aby byl nastolen trend nejenom ekonomiky ale i výkonnosti nemocnice. A důvěra, to je samozřejmě základ,“ dodala starostka.

Dan Navrátil funkci jednatele Nemocnice Boskovice s.r.o. zastával od dubna roku 2013. Pod jeho vedením se podařilo ztrátové zdravotnické zařízení stabilizovat a dostat do černých čísel. Hospodaření nemocnice v roce 2014 skončilo se ziskem 5,5 milionu korun. 

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509