Dnes je monday, 29. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Hospodaření boskovické nemocnice skončilo výrazně v plusu

6.2.2015 7:07 | Původní vydání | Radim Hruška

Boskovice - Rok 2014 byl pro boskovickou nemocnici úspěšný. Podařilo se dosáhnout kladného hospodářského výsledku, provést řadu investic i zmodernizovat vybavení. Podrobnosti dodává jednatel Nemocnice Boskovice Dan Navrátil, MSc, MBA.

Hospodaření boskovické nemocnice skončilo výrazně v plusu
Nemocnice Boskovice. Foto Radim Hruška

Jak tedy dopadl loňský rok, co se týče hospodaření Nemocnice Boskovice?

Hospodaření za loňský rok, po zavedení všech konsolidačních opatření, dopadlo nadmíru dobře. Skončili jsme velmi výrazně v plusu. Konkrétní čísla zveřejníme až po účetní uzávěrce. Kladného výsledku jsme dosáhli, protože jsme dokázali na jedné straně společně šetřit, a na té druhé zlepšit příjmy od pojišťoven. Kombinací všech opatření se nám podařilo udělat velmi slušný hospodářský výsledek. To vedlo také k tomu, že do prosincových výplat jsme našim zaměstnancům mohli rozdělit poměrně vysoké odměny. A to je naším cílem i do budoucna - podle výsledků hospodaření odměňovat zaměstnance, protože se na něm podílejí.

Můžete přiblížit investice, které jste udělali v uplynulém roce?

V roce 2014 jsme provedli řadu menších investic, které v součtu znamenají velký kus odvedené práce. Zařídili jsme například čtyři nové nadstandardní pokoje na ortopedii a chirurgii, přestavěli a zmodernizovali některé pokoje na interním oddělení, přestavěli jsme vstup na rehabilitaci a šatny pro pacienty, pořídili jsme nová lůžka a investovali do nových lékařských technologií. Poslední akce, jejíž výsledek se projevil až v letošním roce, byla přestavba a otevření nemocniční lékárny na boskovickém Masarykově náměstí. Ta již nyní funguje ve standardním režimu a podle ohlasů od lidí se jim líbí.

Stabilizovat se podařilo také personální obsazení dětského oddělení...

Dětské oddělení byl nejpalčivější problém. Podle mého názoru se nám podařilo ho obsadit poměrně luxusně - primář Michal Klimovič k nám přišel z místa primáře ARO v brněnské dětské nemocnici, profesorka Hana Hrstková je vyhlášený odborník v oboru, zástupkyně primáře Anna Nečasová je jedním z předních odborníků na dětskou kardiologii... Dobře zabezpečena jsou také ostatní oddělení, takže i tato oblast se podařila zkonsolidovat.

Jaké investice plánujete v letošním roce?

Už začala poslední etapa zateplení budov nemocnice, která se týká spojovacího krčku a jižního křídla. V současné době probíhá postupná výměna oken. Následně přijde na řadu zateplení venkovního pláště. V rámci toho, že se mění okna, provádíme také rekonstrukci a údržbu jednotlivých pokojů.

Podstatnou akcí, která nás čeká, je výstavba klientského centra. Ta začne v nejbližších dnech. Stavební práce by ale neměli omezit lidi přicházející do nemocnice ani její personál. Celá část, kde se bude pracovat, bude oddělena. S tím souvisí i změny v příchodu do nemocnice. Do ambulancí v části polikliniky budou lidé moci chodit hlavním vstupem, do lůžkové části se pak bude vstupovat bočním vchodem ze dvora. Celá akce by měla být hotová do konce března letošního roku.

Součástí nového klientského centra bude mimo jiné centrální příjem. Bude tam přijímací kancelář, výpisy ze zdravotnické dokumentace, kopírování, informace i pokladna tak, aby lidé vyřídili všechno na jednom místě. A součástí bude i nemocniční kaple.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509