Dnes je saturday, 27. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: Na zámku ve Křtinách bude svatební den

17.11.2017 4:53 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION - Nadcházející víkend se odehrají vzpomínky na Sametovou revoluci, ale i jiné akce. Svatebně vás naladí na zámku ve Křtinách, milovníci turistiky si přijdou na své v Boskovicích, v Roubanině se bude ochutnávat domácí pálenka. Více v pravidelném přehledu akcí Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: Na zámku ve Křtinách bude svatební den
Svatební den ve Křtinách. Foto Zámek Křtiny

V Letovicích vzpomenou na Sametovou revoluci

pátek 17. listopadu – Letovice

V parčíku u busty Václava Havla v Letovicích se v pátek od 18 hodin uskuteční Společná vzpomínka na 17. listopad. Od 18.30 hodin se bude v ZUŠ Letovice promítat film Mlynáři od Babic, následovat bude beseda s Luďkem Navarou a Miroslavem Kasáčkem a po skončení programu přijde na řadu jamování.


Turisté zvou na listopadovou vycházku

pátek 17. listopadu – Boskovice

Turistický oddíl KČT Boskovice a TJ Sokol Boskovice pořádají v pátek listopadovou turistickou vycházku. Turisté se vydají z Březové přes Hřebečovský hřbet do Křenova a Bělé. Odjezd je v 7.01 hodin z boskovického vlakového nádraží.


V Boskovicích zavzpomínají na oběti totalitních režimů

pátek 17. listopadu – Boskovice

V pátek se u Památníku obětem totalitních režimů v ulici A. Trapla pod kostelem sv. Jakuba st. v Boskovicích uskuteční vzpomínkové setkání. Začne v 17 hodin. Příchozí vzpomenou na oběti všech totalitních režimů.


V Roubanině budou ochutnávat domácí pálenky

sobota 18. listopadu – Roubanina

Budova hasičů v Roubanině bude v sobotu od 13 hodin hostit čtvrtý ročník Róbaninské slivovičke. K tanci a poslechu zahraje živá hudba. Příchozí se mohou těšit mimo jiné na ochutnávku domácí pálenky, čerstvé zabíjačkové speciality či si zasoutěžit o hodnotné ceny.


Svatební den na zámku ve Křtinách

sobota 18. listopadu – Křtiny

V sobotu se na zámku ve Křtinách uskuteční další ročník svatebního dne. Pro návštěvníky je připravena široká škála prezentace svatebních služeb od obřadního místa a ukázek svatebních tabulí přes cukrářskou výrobu, fotografy, svatební šaty a pánské obleky, služby agentury, květinářů až po svatební limuzínu, svatební doplňky a další možnost nechat se učesat nebo nalíčit. Akce se koná v sobotu od 9 do 16 hodin. Od 9 do 12 hodin se budou navíc na zámku konat farmářské zámecké trhy.


Pivní festival s taneční zábavou

sobota 18. listopadu – Blansko

Dělnický dům v Blansku bude v sobotu od 19 hodin dějištěm druhého ročníku Pivního festivalu s taneční zábavou. K poslechu a tanci bude hrát hudební skupina PROROCK2. Na čepu bude přes deset druhů piva, která nejsou v Blansku běžně k dostání. „Můžete se těšit na soutěže s pivní tematikou a během večera se s přáteli nechat zvěčnit v oblíbeném profesionálním fotokoutku,“ zvou pořadatelé.


Prožijí odpoledne u harmoniky

neděle 19. listopadu – Blansko

V Hospůdce Na Točně v místní části Blanska Těchově se v neděli od 15 hodin uskuteční Odpoledne u harmoniky. Zahraje a zazpívá Tereza Škrháková z Brna. „Těšit se můžete na lidové písničky z Moravy, Čech, Ruska i francouzské Bretaně. Přijďte si zazpívat, zatancovat nebo si jen tak užít příjemné nedělní odpoledne,“ zvou pořadatelé.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509