Dnes je friday, 26. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: Region bude patřit masopustním průvodům

23.2.2017 16:41 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION - Nadcházející víkend se ponese ve znamení masopustu a pokračující plesové sezóny. Odehrají se ale také koncerty, přehlídka cestovatelských filmů nebo závody záchranářů. Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: Region bude patřit masopustním průvodům
Masopustní průvod. Ilustrační foto Radim Hruška

Kytarový koncert Zdeňka Zápecy

pátek 24. února – Blansko

V blanenském klubu Ulita se v pátek od 19 hodin uskuteční kytarový koncert Zdeňka Zápecy. Kytarista vystudoval konzervatoř v Brně u prof. Arnošta Sádlíka, kdy po absolvování v roce 1980, pokračoval ještě v soukromém studiu. Na JAMU tehdy kytara ještě nebyla a jeho kromě klasiky zajímaly i jiné žánry. V repertoáru má teď i skladby z druhého cd, to zatím není hotové, ale je tam ještě víc rockových a jazzových vlivů.


Expediční kamera v Rudce

pátek 24. února – Rudka

Hotel v Rudce bude v pátek od 17.30 hodin hostit celovečerní promítání nejlepších cestovatelských filmů uplynulé sezóny – Expediční kamera.


Plesová sezóna pokračuje

pátek 24. a sobota 25. února – region

Ani nadcházející víkend nebudou v přehledu akcí chybět plesy.

Pátek: Dělnický dům v Blansku od 20 hodin – Ples Základní školy speciální Blansko.

Sobota: Katolický dům v Blansku v 19.30 hodin – Záchranářská plesová zábava, zámecký skleník v Boskovicích od 20 hodin – Hasičský okrskový ples, zámecký sál Velké Opatovice od 20 hodin – Ples SDH, sokolovna v Boskovicích od 20 hodin – Sokolský ples s pochováváním basy, kulturní dům v Kunštátě od 20 hodin – Šibřinky – maškarní bál, kulturní dům v Olešnici od 20 hodin – Sportovní ples FC Olešnice.


Klavírní recitál v Letovicích

pátek 24. února – Letovice

Letovický kulturní dům bude v pátek od 19 hodin hostit koncert talentovaného mladého klavíristy Matyáše Nováka. Novák patří díky mimořádnému harmonickému cítění, širokému repertoáru a vynikající úhozové technice k nejlepším pianistům své generace.


Víkend s kaméliemi na zámku

sobota 25. a neděle 26. února – Lysice

Státní zámek v Lysicích bude o víkendu patřit výstavě kamélií. Po oba dny budou od 10 do 16 hodin otevřena Oranžerie a skleník zámeckého zahradnictví.


Václav Koubek na Muzikografu

sobota 25. února – Blansko

V sobotu od 20 hodin vystoupí v Muzikografu Blansko písničkář Václav Koubek. „Zveme na koncert osobitého písničkáře, jehož projev je zrovna tak prostý jako vesnická hospoda a zrovna tak hluboký jako duše člověka,“ zvou pořadatelé.


Záchranáři se utkají v blanenském bazénu

sobota 25. února – Blansko

V sobotu se v blanenských krytých lázních odehraje další ročník tradičního závodu vodních záchranářů. Blanenská dvěstěpadesátka začíná v 8.30 hodin. „Pověstný náročný závod vodních záchranářů. Má i kategorii OPEN, vyzkoušet si například plavání v oděvu nebo tažení barelu můžete tedy i vy,“ zvou pořadatelé.


Region bude o víkendu patřit masopustu

sobota 25. února – region

Nadcházející víkend bude v regionu patřit masopustnímu dění. Maškary vyrazí do ulic v řadě obcí. Jen namátkou – v sobotu se odehrají od 12 hodin ostatky na Těchově, od 13 hodin na Obůrce, už v 9 hodin ráno vyrazí maškary do ulici v Borotíně, v 9 hodin začne masopust i v Uhřicích, o hodinu později pak v Malé Roudce a Skočově Lhota a ve 14 hodin ve Světlé.


Pohádkový muzikál pro nejmenší

neděle 26. února – Boskovice

Zámecký skleník v Boskovicích bude v neděli od 15 hodin patřit pohádkovému muzikálu pro děti. Divadelní soubor Julie Jurištové předvede představení Šípková Růženka.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509