Dnes je friday, 26. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU: Ve Velkých Opatovicích představí jiřinky

25.8.2016 17:04 | Původní vydání | Radim Hruška

REGION – Nadcházející víkend nabídne řadu zajímavých akcí. Ve Velkých Opatovicích představí květy jiřinek, v Olešnici a Vískách budou dožínky, v Letovicích se rozloučí s létem... Více v pravidelném přehledu Zrcadla.

KAM O VÍKENDU: Ve Velkých Opatovicích představí jiřinky
Výstava jiřinek ve Velkých Opatovicích. Foto Radim Hruška

Olešnické dožínky oslaví závěr léta
sobota 27. srpna – Olešnice
Olešnice bude v sobotu patřit Olešnickým dožínkám. Akce začne v 15 hodin na náměstí Míru. Jako tradičně bude připraven doprovodný zábavný a folklorní program. Příchozí se mohou těšit na bohaté občerstvení a speciální čepovaná piva. Součástí doprovodného programu bude výstava zemědělské techniky, soutěže a atrakce pro děti. Program: v 15 hodin zahájení na nám. Míru, start dožínkového průvodu, pokračování na zahradě kulturního domu - vystoupení folklorních souborů a cimbálovky MAJERÁN, dožínková taneční zábava se skupinou AKCENT.


 


Cyklovýlet Okolo Malé Hané
sobota 27. srpna – Víceúčelové hřiště v Úsobrně
V sobotu v 10 hodin odstartuje z víceúčelového hřiště v Úsobrně další ročník cyklovýletu Okolo Malé Hané. Trasa je přibližně 35 km dlouhá a vede přes všechny obce Mikroregionu Malá Haná. Připraven je bohatý program - skákací hrad, mnoho soutěží pro účastníky, vystoupení mažoretek v 17 hod., losování tomboly v 17.30 hodin, vystoupení baviče p. Martináka v 18 hodin, vystoupení mažoretek v 19.30 hodin, a od 20 hodin cyklozábava se skupinou Eminence-Rock. Svoji účast přislíbil i známý cyklista Josef Zimovčák na svém vysokém kole.


Den otevřených dveří meteorologického radaru
sobota 27. srpna – Kóta Skalky u Benešova
V sobotu se veřejnosti otevře meteorologický rada na kótě Skalky u Benešova. Zařízení bude pro návštěvníky otevřené od 9 do 14 hodin.


V Letovicích se rozloučí s prázdninami
sobota 27. srpna – Letovice
Ahoj, Léto!, takový název nese Letní rozloučení s prázdninami za doprovodu hudby, které se odehraje v sobotu od 13 hodin v areálu hasičské zbrojnice v Letovicích. Vystoupí Trio Jitka Šuranská, skupina Akcent, The Fireballs, Dalibor Janda, divadlo Jů a Hele a připravena je i žonglérská show skupiny Magnis.


Jiřinkové slavnosti ve Velkých Opatovicích
sobota 27. a neděle 28. srpna – Kartografické centrum ve Velkých Opatovicích
Kartografické centrum ve Velkých Opatovicích bude o víkendu patřit tradičním Jiřinkovým slavnostem a Mezinárodní výstavě jiřinek. Vystavovat budou pěstitelé nejen z celé České republiky, ale i pěstitelé z Rakouska, Německa a Polska. Moravské kartografické centrum - otevřeno: So: 9-19 hod. a Ne: 9-18 hod. - řemeslný jarmark - bohatý kulturní program: můžete se těšit na vystoupení žáků a učitelů ZUŠ Velké Opatovice při zahájení výstavy, na vystoupení dechové hudby Astra Svitavy, na módní přehlídku Dantes Brno (elegantní černobílé variace 50. let Coco Chanel a Christian Dior), na ukázky bojové techniky Musado, ve vestibulu stálého kina výstava "Proměny – plány. Program: Sobota: 13 hod. – cimbálová muzika Ječmínek, neděle. 13-17 hod. – vystoupení dechové hudby Astra Svitavy, 13.45 hod. – 1. ukázka bojové techniky Musado, 14 hod. – módní přehlídka Dantes Brno – elegantní černobílé variace 50. let Coco Chanel a Christian Dior, 14.45 hod. 2. ukázka bojové techniky Musado.


XII. Dožínková slavnost ve Vískách
neděle 28. srpna – Agrocentrum Ohrada ve Vískách
Agrocentrum Ohrada ve Vískách bude v neděli od 14 hodin hostit Dožínkovou slavnost. Na programu bude předání dožínkových věnců, folklorní vystoupení, dřevorubecká show, vystoupení mažoretek nebo povídání a písničky v hantecu. Připraveno bude také bohaté občerstvení včetně prodeje regionálních produktů, atrakce pro děti či výstava drobných domácích zvířat.


Zahradní slavnost v Betany
neděle 28. srpna – Betany v Boskovicích
Charitní zařízení Betany v Boskovicích připravilo na neděle již třetí ročník Zahradní slavnosti Betany. Slavnost bude zahájena v 11 hodin mší svatou, ve 14.30 hodin přijde na řadu bubnování, v 16 hodin se představí ZP Band při SPgŠ Boskovice a ve 14 a 17 hodin budou probíhat komentované prohlídky zařízení. K dispozici bude také občerstvení, zábavné atrakce pro děti, stánek s malováním a výrobky klientů Betany a další.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509