Dnes je monday, 06. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Náves v Sudicích dostává nový povrch, chystá se oprava průtahu

23.6.2014 18:21 | Původní vydání | Michal Záboj

Sudice – V Sudicích vrcholí opravy centra obce. Stavební firma na návsi vymění povrchy komunikací a uloží obrubníky. Hotovo má být do sudické pouti v polovině července.

Náves v Sudicích dostává nový povrch, chystá se oprava průtahu
Foto obec Sudice

Cesty na návsi byly ještě nedávno plné děr. Obrubníky kolem nich zcela chyběly. problémy byly také s odvodněním.

„Na návsi se opravují místní komunikace a upravují se vjezdy k domům. Navíc se ukládají obrubníky a rekonstruují odtoky dešťové vody,“ popsala sudická starostka Olga Dočkalová (nestr.).

Práce přijdou na asi tři milióny korun. Většinu z nich obec získala z prodeje dřeva ze svých lesů.

Náves je poslední etapou v postupných opravách místních komunikací. Od roku 2012 už obec nechala zrekonstruovat ulici zvanou Za zrcadlem a lokalitu Habeš. Do budoucna v obci zbývají ještě úpravy silničního průtahu obcí, který patří Jihomoravskému kraji.

„Je to ale na dobré cestě. Letos už se bude dělat projektová dokumentace. Na průtahu od obchodu k návsi se bude podílet také obec stavbou chodníků, kde to šířka silnice dovolí, a také opravami kanalizace pod vozovkou,“ dodala starostka s tím, že rekonstrukce průtahu by mohla přijít na řadu do dvou let.

Galerie k článku

Foto obec SudiceFoto obec SudiceFoto obec SudiceFoto obec Sudice

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509