Dnes je saturday, 04. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Sagittari pokřtí nové album VooDoo. Na Metal Midnight v Letovicích

12.11.2016 5:09 | Původní vydání | Michal Záboj

BLANSKO - Turné VooDoo tour 2016 blanenské metalové formace Sagittari se přehouplo do druhé poloviny a kapelu čeká křest jejího nejnovějšího alba VooDoo. Stane se tak v sobotu 26. listopadu na akci Metal Midnihgt v kulturním domě v Letovicích.

Sagittari pokřtí nové album VooDoo. Na Metal Midnight v Letovicích
Frontman a zpěvák Sagittari Ivoš Mazourek (v popředí). Foto archiv kapely

„Důvodů, proč jsme zvolili kulturní dům v Letovicích, je hned několik. Letovice jsou přibližně uprostřed trasy Brno – Svitavy. Sagittari zde má silnou základnu fanoušků a koncerty jsou zde vždycky hodně slušná zábava,“ říká v rozhovoru frontman Sagittari Ivoš Mazourek.

Máte za sebou polovinu VooDoo tour 2016, je čas hodnotit. Jak se vám zatím turné líbí?

Myšlenka zorganizovat turné vznikla letos v květnu, kdy jsme dokončili a vydali naše nejnovější album VooDoo. Hledali jsme efektivní cestu, kterou bychom mohli album fanouškům představit, a odkud by si ho mohli rovnou odnést domů. Vytipovali jsme kluby v rámci republiky, které splňují požadavky (ozvučení, vybavení, hudební styl klubu, atd..) pro uspořádání vystoupení Sagittari. Následovala mravenčí práce, kterou měla na starosti naše manažerka Petra Zacharová, kdy bylo nutné vyjednat termíny, podmínky a další s majiteli či produkčními klubů. Tím vznikl základní rozpis koncertů, ke kterému se ještě přidaly další akce, na které byla kapela Sagittari pozvána. Nabídku na hostování, pak přijala kapela Infinity. Vystupujeme prakticky na společné pódiové vybavení, což šetří hromadu času při výměně kapel. Musím také dodat, že Infinity vyrazili na turné s novou posilou za mikrofonem a kytarou. Osobně jsem měl trochu obavy, jak moc tato změna ovlivní „tvář“ kapely, jelikož dosavadní zpěvák František Míček byl v Infinity vynikající. Nicméně po prvním koncertu s Milošem Hořínkem za mikrofonem se všechny obavy rozplynuly a musím říci, že to kapele neskutečně šlape. Vše bylo tedy připraveno a 16. září jsme odstartovali turné v Třebíči. Momentálně se nacházíme v polovině turné a dá se říci, že jsme s průběhem spokojeni. Nicméně nejlepší akce nás teprve čekají, i když musím říci, že například koncert v Českých Budějovicích byl skvělý! Oproti tomu koncert v Třebíči, měl malou návštěvnost, což ale mohlo být zapříčiněno špatnou reklamou. Na celkové hodnocení si tedy budeme muset počkat, až jak dopadnou následující koncerty.

Jak se líbí fanouškům? Jaké reagují na skladby z nového CD VooDoo?

Zatím jsme se setkali vesměs s pozitivními reakcemi, což nás velice těší! Především titulní skladby z nové desky, jako jsou VooDoo, Viking , Sudba či Ilumináti, jsou pozitivně vnímány a reakce publika potvrzuje, že jsme se na nové desce vydali správným směrem. Zájem ze strany fanoušků je tak nejen o nové CD, ale i o zbrusu nové oblečení (trika a mikiny), které jsme na turné nechali vyrobit. Nutno dodat, že grafika Michala Hladíka, která dominuje celé kolekci VooDoo, je opravdu zdařilá a v podstatě se prodává sama.

Máte nějakou v uvozovkách veselou příhodu nebo nějaký moment z koncertů, na který nikdy nezapomenete?

Příhod je spousta, bohužel obvykle nám v daný moment nebývá do smíchu, ale s odstupem času se tomu i zasmějeme. Například ráno před koncertem v Českých Budějovicích, mi volal bubeník Milan, že píchnul a že je rezerva prázdná. Problém byl v tom, že nás čekala cesta asi 400 kilometrů. A v 18 hodin jsme měli zahájit vystoupení. Nicméně vše dobře dopadlo a koncert jsme stihli. Naopak příjemným překvapením, byla návštěva fanoušků z Boskovic, kteří přijeli na koncert až do Pardubic.

V sobotu 26. listopadu nové album pokřtíte na akci Metal Midnight v Letovicích, proč právě tam?

Důvodů, proč jsme zvolili kulturní dům v Letovicích, je hned několik. Letovice jsou přibližně uprostřed trasy Brno – Svitavy. Sagittari zde má silnou základnu fanoušků a koncerty jsou zde vždycky hodně slušná zábava! Navíc je kulturní dům kompletně zrekonstruovaný a je zde vynikající akustika. Nejdůležitější je ale vstřícnost městského kulturního střediska, především paní ředitelky, Jany Trubákové, která nám s akcí velice pomáhá. Díky tomu, můžeme akci Metal Midnight pořádat v Letovicích již potřetí.

Kdo se ujme role kmotra cédéčka? Jak bude křest vypadat?

Křest bude následovat po cca. hodinu a půl dlouhém koncertu Sagittari. Kmotrem nové desky, by se měl stát Zdeněk Ondráček. Ten album VooDoo produkoval a v jeho studiu jsme jej i natočili. Dále budou u křtu hosté, ale to už bych prozradil moc..

Co lidi uslyší během vašeho vystoupení? Jenom skladby z VooDoo nebo i starší?

Playlist bude rozmanitý a bude obsahovat skladby jak z našeho prvního alba Zaříkávač hadů, tak uslyší i výběr toho nejlepšího z druhé desky Albert Fish. Největší porci, si ale zakrojíme z novinky VooDoo, kdy jsme se snažili zařadit do playlistu to nejlepší, co na desce vzniklo.

Na co se fanoušci mohou těšit dál? Kdo zahraje na akci, jaká bude třeba stage?

Těšit se mohou na metal-corovou nálož ze Znojma, kapelu X-CORE! Vynikající power-metalová kapela EAGLEHEAR z Brna, představí to nejlepší ze své dosavadní tvorby a možná i něco víc. S novou posilou za mikrofonem a s novým kytaristou, se představí brněnská partička INFINITY! Pro nás je tato akce výjimečná, vzhledem k již zmíněnému křtu alba VooDoo.  Jak už bývá zvykem, je akce Metal Midnight vždy kvalitně ozvučena a osvětlena.  I letos přiveze technické vybavení firma FULL STAGE SERVICE a mohu s klidným svědomím říci, že se jedná o špičkovou techniku, kterou můžete v dnešní době slyšet i vidět. Pro naše fanoušky, jsme připravili řadu překvapení. Například jsme výrazně zlevnili CD VooDoo, které bude k dostání za zvýhodněnou cenu 100 korun. Zlevněné budou i nová trika či mikiny. A přijďte včas! Akce startuje v 19 hodin, kdy do 20 hodin bude vstupné 100 korun a od 20 hodin 180 korun.

Album VooDoo vyšlo letos v květnu, co plánujete do budoucna?

Nyní je naším cílem úspěšně dokončit turné a během Vánoc si trochu odpočinout. Na jaře bychom chtěli zavítat opět do studia a začít točit singly na další desku. S Michalem máme nějaké věci v šuplíku, čili doufám, že bychom mohli do léta nějakou skladbu vypustit ven. Dále pak budeme pokračovat s plánováním koncertů na léto a tak doufám, že se opět objevíme na různých festivalech.Na závěr bych rád poděkoval celé redakci ZRCADLA za podporu!

Galerie k článku

Skupina Sagittari. Foto archiv kapelyKoncert Sagittari. Foto archiv kapelyKoncert Sagittari. Foto archiv kapely
Koncert Sagittari. Foto archiv kapelyKoncert Sagittari. Foto archiv kapelyKoncert Sagittari. Foto archiv kapelyKoncert Sagittari. Foto archiv kapely
Koncert Sagittari. Foto archiv kapelyKoncert Sagittari. Foto archiv kapely

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509