Dnes je friday, 03. may

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Žaloba Tomáše Julínka na boskovickou nemocnici se vrátila k soudu

1.12.2016 14:46 | Původní vydání | Radim Hruška

BLANSKO - Okresní soud v Blansku ve čtvrtek znovu projednával žalobu bývalého náměstka boskovické nemocnice a exministra Tomáše Julínka. Ten zdravotnické zařízení žaluje za údajné účelové zrušení svého místa.

Žaloba Tomáše Julínka na boskovickou nemocnici se vrátila k soudu
Nemocnice Boskovice a Tomáš Julínek. Koláž Zrcadlo

Soud se zabýval výslechem dalších svědků, kteří měli objasnit okolnosti Julínkovy výpovědi. Před soudem stanula právnička nemocnice Magdalena Hájková a bývalý boskovický zastupitel a lídr hnutí ANO Vladimír Jakubec.

Magdalena Hájková například vylíčila atmosféru v nemocnici po výměně politického vedení boskovické radnice. „Minimálně jednou jsem od jednatele (tehdejší jednatel nemocnice Dan Navrátil) slyšela, že je na něho činěn tlak, aby odvolal pana Julínka z funkce náměstka,“ popsala.

Vladimír Jakubec zase popisoval jednání, které proběhlo v roce 2014 na půdě poslanecké sněmovny. Jeho náplní mělo být diskutování možnosti převodu boskovické nemocnice pod Jihomoravský kraj. Zúčastnili se ho mimo jiné také členové boskovické ČSSD Hana Nedomová, Milan Kolínský a Petr Malach.

„I když jsme původně chtěli jednat o možné převodu nemocnice pod kraj, řešilo se hlavně, jak se zbavit Tomáše Julínka. Byla to převažující atmosféra schůzky,“ řekl Jakubec.

O odchodu tehdejšího náměstka pro ekonomiku a správu Tomáše Julínka rozhodli boskovičtí radní v prosinci loňského roku. Vydali kvůli tomu nový organizační řád nemocnice, který už s náměstkem pro ekonomiku nepočítal.

Julínek stále považuje svoji výpověď za účelovou a politickou. „Jde mi především o to, že moje výpověď byla neplatná a na tom samozřejmě trvám. Myslím si, že není možné nechat být silné vměšování politické garnitury do vedení nemocnic. A to takovým způsobem, že to může nemocnici velmi vážně poškodit, což si myslím, že se už v Boskovicích stalo,“ uvedl po líčení Tomáš Julínek.

Vedení nemocnice se nejdříve snažilo s Julínkem na rozvázání pracovního poměru dohodnout. To ale ztroskotalo na jeho žádosti o odstupné.

„Nabídli mi odchod dohodou, ale chtěl jsem k tomu odchodné, protože tady jsem do nemocnice přinesl mimo jiné třicetimilionovou dotaci na ARO, dvakrát dobrý hospodářský výsledek, na kterém jsem se významně podílel, provedl jsem ekonomická opatření... Myslím si, že odstupné ve výši ročního platu by bylo naprosté minimum a pro nemocnici by znamenalo výhodu v tom, že by bylo možné zachovat funkci ekonomického náměstka,“ doplnil Julínek.

Soud bude pokračovat v příštím roce výslechem tří svědku, kteří se ze čtvrtečního jednání omluvili. Stání je naplánováno na 9. února.

Bývalý ministr zdravotnictví Julínek končí v boskovické nemocnici

Boskovičtí radní odvolali šéfa nemocnice

Jaroslav Dohnálek: Odvolání bez udání důvodu je podivné

Tomáš Julínek: Lidé nám nevěřili, že to myslíme dobře


Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509